NOW Magnesium Citrate  90 дражетаNOW12971
NOW Magnesium Citrate 90 дражета
40.00 лв
product header
NOW Magnesium Citrate  90 дражетаNOW1297

Магнезий - важен минерал за Вас


Минералите са ключов компонент за нормалното  функциониране на организма. Те са основната изграждаща  част на костите и зъбите, влизат в състава на  мускулите, нервните клетки, хормоните, ензимите и кръвта. Дефицитът на минерали във вашето  тяло, дори и в незначителни  количества,  може да доведе до увреждане на здравето. За да се поддържа добро здравословно състояние е нужно правилното и балансирано хранене. Съвременните методи на култивиране, обработка и консервиране на храната обаче,  могат да доведат до снижаване на нивото на минералите в нея.

Това е така, защото често хапваме извън дома, а качеството на тази храна  трудно може да бъде проверено. Освен това, при готвене и съхранение на храната, някои от минералите се губят. Magnesium Citrate на NOW Foods е хранителна добавка, която ще Ви осигури Магнезий-един от най-важните минерали за вашия организъм. Magnesium Citrate Ви доставя Магнезий, под формата на цитрат -тази  мощна  форма има изцяло  органичен произход, който има висока биоактивност. Така освен, че си набавяте голяма доза Магнезий, Вие го получавате във форма, която се усвоява лесно и пълноценно във вашето тяло.
 

Действие на Magnesium Citratе

  • Редуцира стреса;
  • Намалява умората;
  • Подпомага и предпазва нервната система.


Магнезият има задачата да поддържа здравето на нервната Ви система. Той участва в синтеза на протеини, участва в образуването на колагена и хрущялите, осигурява нормалната дейност на храносмилателната система. Важен е за метаболизма, тъй като активира много ензими отговарящи за този процес. Магнезият изпълнява основна роля за  мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост. Подобно на витамин Д, Магнезият подпомага усвояването и разпределянето на калция и фосфора в костната тъкан, а също така играе важна роля и при превенцията и борбата срещу симптоми като високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и диабет.

Магнезият може да се нарече "антистресов" минерал, тъй като има свойството да  регулира силата на реакцията на организма към даден фактор като  студ, кавга, внезапен силен шум и т.н.. Колкото по-голяма  е липсата на магнезий, толкова човек  става по-чувствителен, нервен и притеснен. Тази силна реакция към неблагоприятните фактори, поражда след себе си  още по-голяма нужда от Магнезий. Така се стига до един омагьосан кръг, които може да доведе до изтощение и депресия. Магнезият  също така подсилва  и стимулира имунната Ви система, а също и  поддържа нормалния сърдечен ритъм. Всички тези ползи можете да получите с продукта Magnesium Citrate!

Прием: 3 дражета сутрин със закуската

Опаковка: 90 дражета

Състав:

Доза 3 дражета  
Дози в опаковка 30  
Други
Калории 20  
Мазнини 2 г 3%
Минерали
Магнезий 400 мг 100%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден
Дозировка
Доза 3 дражета
Дози в опаковка 30
Съставки
Калории 20
Магнезий 400 mg
Мазнини 2 g
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW Magnesium Citrate 90 дражета

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW1297
  • Наличност: В наличност
40.00 лв
Бърза поръчка