Обръчи

Обръчи

Фитнес аксесоари, които можем да ползваме с удоволствие у дома.

Да оформим стройно и красиво тяло не е толкова трудно, колкото вероятно си мислите. За целта са необходими само силна мотивация, постоянство и подходящи фитнес уреди и аксесоари. Такива уреди можем да използваме не само във фитнес залата, но и у дома.


Някои от тях са съвсем достъпни като цена и дори лесни и приятни за ползване и в същото време не заемат особено място в тясното жилище.

С помощта на подходящите уреди ще можем да тренираме по-ефективно отделни мускулни групи, да изгорим излишните калории и да коригираме проблемните части от своето тяло. Някои от фитнес уредите за домашна употреба са не само средство за натоварване на тялото, но и перфектен начин да се забавляваме, докато тренираме.

Фитнес аксесоарите ви лишават от всякакви оправдания да не се погрижите за своята фигура. Някои от тях са подходящи за атлети и бодибилдъри, докато други са насочени към хората, търсещи начин да намалят обиколките на талията, ханша и бедрата. Всички фитнес уреди подпомагат оформянето на мечтаното тяло, като:

  • Подобряват физическото натоварване;
  • Ускоряват постигането на добри резултати;
  • Подготвят тялото за същинската тренировка.

Обръчът за въртене е фитнес аксесоар, който е отличен инструмент за всички, които се опитват да отслабнат. Колкото и да не ви се вярва, въртенето на обръч може да тренира цялото тяло. Заедно с това, той е евтино и достъпна средство, което можете да използвате у дома, дори докато гледате телевизия.

Доказано е, че час въртене на обръч може да изгори до 400 калории, което е невероятно. Този фитнес инструмент ще ви помогне да имате тънка талия, да стегнете ръцете, да изваете седалището и да имате оформени крака. Достатъчно е да изберете за коя част от тялото ще работите и да започнете да въртите обръча. Въртенето на обръч също така е забавно и определено ще повдигне настроението ви.

Активните упражнения с обръч за въртене стимулират за по-бързото премахване на излишните мазнини в областта на корема,ханша и бедрата. Всички въртящи движения, които правите с помощта на обръча дават положителни ефекти и върху всички зони на гръбначния стълб, като при редовни упражнения се постига ефективно стягане и оформяне на цялото тяло. По-големият диаметър на обръчите за въртене Ви позволява да го използвате както за упражнения така и за скачане, което гарантира и дава още по-големи резултати при стягане и оформяне на вашата фигура.Малко известен факт е, че при въртенето на обръч участват цели 30 мускула – натоварват се предимно бедрата и мускулите на долната част на гърба, които поддържат и стабилизират стойката ви.

Движението, което правите, за да държите обръча да не падне, разтяга мускулите и движи гръбнака ви, което помага да се доставят хранителни вещества в междупрешленните дискове.

Освен това, ако се храните здравословно и го въртите всеки ден около 20-30 минути ще влезете във форма бързо. Въртенето помага за подобряване на цялостната функция на червата.

Необходим е много кислород и увеличен приток на кръв, за да поддържате обръча си в орбита около кръста.

Един час интензивно подскачане (или хулаеробика) може да изгори толкова калории, колкото едночасово бягане по пътека.

Колкото по-тежък е обръчът, толкова по-лесно ще бъде да го поддържате.

Кой обръч ще ви пасне зависи от размера, теглото и практиката ви. Вашият обръч трябва да се измерва вертикално от пода приблизително до пъпа или горната част на бедрената кост.

Колкото по-голям и по-тежък е обръчът, толкова по-бавно се върти, като ви дава повече време да се свържете с него на кръста.

По-малките обръчи са по-предизвикателни за тялото, заради по-бързото си въртене.

Това определено е една страхотна тренировка. Изгарят се до 600 калории на час, което е еквивалент на зумба и джогинг.

Освен, че изгаряте калории с тези тренировки ще се чувствате по-тонизирани и ще укрепите мускулите в областта на талията.

Те са подходящи абсолютно за всички, които искат да влязат във форма. Погрешно е мнението, че само слаби хора с тънки талии могат да въртят обръчи.

Те помагат за отслабване и оформяне на тялото на всеки. Лесно може да адаптирате натоварването към собственото си ниво на фитнес.

Покажи:
Сортирай по:
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Оцени:
4.35 / 105