Аксесоари за тенис на маса

Аксесоари за тенис на маса

Какво знаем за спорта тенисна маса

Този спорт, практикуван в цял свят има своята история. Смята се, че първата среща по тенис на маса е била проведена в началото 1880 г. В нея са участвали британски офицери, а интересното е, че са ползвали подъчни средства като книги, капачки от пурени кутии, листи хартия за мрежа и заоблени бутилки от вино.


Според други източници, началото на този интересен спорт било през 1890 г, поставено от братя Паркър. Спорта е известен и с името Пинг-понг, което пък идва от англичанина Джеймс Гиб.

Въпросния джентълмен нарекъл играта така, заради звука който издава топчето, при падането си на масата. Без значение кога точно се е появил, тениса на маса се разпространява бързо, а артикулите свързани с него се продават успешно. През 1921 г. в Англия се появява и първата асоциация по тенис. Малко по-късно в1926 се появява Интернационалната Федерация по Тенис на Маса. През 1927 г. отново в Англия се организира първото първенство по тенис.

Защо тенис на маса?

  • Забавен е;
  • Подобрява физическата форма;
  • Подобрява здравето;
  • Развива бързината.

Тенисът на маса както казахме се практикува в цял сват и може, дори да не Ви се вярва, да Ви донесе много ползи за здравето. Може да се практикува и от двама, и от четирима играчи. Тениса на маса се играе на специална маса, която е разделена с мрежа. Други аксесоари за тенис на маса, които ще Ви трябват са ленти за глава, накитници, калъфки за тенис ракетите и други. В играта вземат участие всички мускулни групи, като се акцентира най-вече на горната част на тялото.

Тоест, този спорт стимулира и тонизира мускулатурата Ви, докато Вие се забавлявате. За да играете тенис на маса, Вие трябва да сте максимално концентрирани, реакциите Ви да са бързи, а ударът да е точен. Спорта развива всички тези умения накуп. Заедно с това, този спорт понижава значително нивата на стреса. Свързан е също с изгарянето на повече калории, което гарантира, че може да загубите доста от килограмите си.

Няма продукти в тази категория.