Бадминтон

Бадминтон

История и любопитни факти за бадмингтона

Този спорт не е много известен у нас, но за ваша информация той е един от най-практикуваните спортове от хората по цял свят. Бадминтонът е бил практикуван още в древността, като се смята, че появата му е още преди 3000 години в Китай.


Според някои други източници, спорта също се появява най-напред в древна Гърция. Доказателство за това са различните археологически находки и стенописи, които показват ясни рисунки на перца и ракети.

Самото име на този спорт е измислено през 1877 г., от името на замъка, където е бил практикуван, а именно Бадминтон. Любопитен факт е, че перцето с което се играе се изработва от гъша перушина. То разполага с 16 гъши пера, които са забодени в основата му от гума. Интересно е също така, че перцето включва различни гъши пера, като всяко едно от тях има важна роля за цялата игра. Занимаващите се с бадмингтон професионалисти смятат, че от лявата страна на гъската идват най-качествените пера.

Защо бадмингтон?

  • Отличен е за развлечение;
  • Тренира всички мускули;
  • Подобрява координацията.

Всеки от Вас като малък вероятно е играл на федербал. Всички помните двете ракети и перцето, което си подавате с партньора си. Все още можете да видите хора, които играят федербал за развлечение. Спорта бадмингтон е горе-долу на същия принцип. Играе се с ракети и перце като федербала, но играчите са разделени от мрежа, както в тениса. За да практикувате този спорт, трябва да имате партньор. Разбира се, може да се практикува от повече играчи.

Бадмингтона изисква движения, които ще тонизират мускулатурата Ви и ще подобрят работата на сърцето. Също така, този спорт е свързан с интензивното горене на калории, което е добра новина за тези от Вас, които се опитват да отслабнат. Не на последно място, спорта бадмингтон развива точността и баланса и подобрява настроението. Практикувайки го, Вие ще преборите стреса и ще се чувствате добре.