Ръкавици за Бокс

Ръкавици за Бокс

Ръкавици за бокс

Спортуването и здравословното хранене са едни от начините, да подобрите здравословното си състояние и живота си. Повечето хора се насочват към фитнес, пилатес, аеробика или друг вид спорт, но има и такива, които предпочитат да започнат да практикуват бокс и бойни спортове.


Боксът и бойните спортове са отлична алтернатива на фитнеса, тъй като ангажират всички мускулни групи. Практикувайки ги, Вие ще бъдете по-здрави и ще се научите да разчитате на собствените си възможности, когато преследвате вашите цели.

Независимо дали започнете да практикувате бокс или някакъв друг вид бойно изкуство, Вие ще се научите да избягвате конфликтните ситуации. Постепенно ще се научите да ги избягвате и да не допускате да прераснат във физически конфликт. Всички бойни спортове ще Ви научат да се предпазвате от насилието, тъй като ще изразходвате излишната си енергия на тепиха. Боксовите ръкавици са една от най-важните части от вашата екипировка. Ако смятате да се занимавате с бокс или бойно изкуство, добре е да си набавите.

Предназначение на боксовите ръкавици

  • Предпазват ръцете от нараняване
  • Защитават също и вашия противник
  • Омекотяват ударите

Боксовите ръкавици са предназначени не само за да предпазват ръцете от наранявания, но и да направят тренировката по-ефективна. Обикновено, те са изработени от кожа-изкуствена или естествена и имат вътрешна подплата, която омекотява ударите. Трябва да разполагат с куки или ремъци, които регулират ръкавиците и помагат за тяхното плътно прилягане, което е важно за комфорта и сигурността по време на мача.

Бокс се е превърнал в един от най – популярните  спортове, привличащи не само мъжете но и жените. Това  не е никак изненадващо, тъй като  бокса осигурява най-добрата тренировка, поставяйки  предизвикателствата пред много от нашите сетива и способности. Бокса  не само помага да се постигне  тонус на мускулите, и засилен мускулен растеж, но също така  помага да се придобие физическа  сила и умствена концентрация. Това е голяма тренировка за стимулиране на ума, тялото и душата. Да не говорим, за засиленото  горене на  калории!

Ползи от бокса

Бокса съдейства за развитие на умения за самозащита, което е от полза и на жените! Този спорт,  може да Ви научи на  безброй комбинации от ритници и удари с ръце. Това може да се използва като самозащита, ако някога се озовете в опасна ситуация. Както вече споменахме, бокс тренировките са чудесно средство за отслабване! Една боксова тренировка  може да изгори приблизително  500-1000 калории,  в зависимост от интензивността. Следователно, бокса  може значително да подпомогне  вашите усилия за редуциране на телесните мазнини.

Бокса може да подобри работата на сърцето Ви и да го направи по – силно. Редовните боксови тренировки, помагат  да се поддържа балансирана  сърдечната честота. Те  също така  помагат  за подобряване на силата на сърдечния мускул, и изграждане на по-силно  сърце. Освен силно сърце, боксовите тренировки помагат за  изграждане на силни кости и мускули. Бокса значително  подобрява здравината и гъвкавостта на всички мускулни групи в тялото.Той също така помага да се развиват  ставите и общата скелетната система.

Може спокойно да се каже, че бокса съдейства за укрепване на цялото тяло. Това е така, защото бокса  включва спаринг, подскачащи движения, завъртания, ритници и други. Тези повтарящи се движения, развиват  сила и мощ, особено на ръцете и  краката. Не на последно място, трябва да се отбележи че бокса  помага за облекчаване на физически и психически стрес. Изследванията показват, че хората, които редовно практикуват боксови спаринги или тренират с боксова круша,  са по-весели, защото чрез ударите успяват да потиснат стреса.

Както виждате от боксовите тренировки има много ползи. Преди да започнете да тренирате обаче, е необходимо да се снабдите с някои задължителни аксесоари. Едни от тях са боксовите ръкавици. Те представляват нещо като тапицирани  ръкавици, които спортистите  използват, за да защитят своите ръце по време на боксовата тренировка. Ако имате боксова круша в къщи, също са Ви необходими боксови ръкавици, за да защитите ръцете си от нараняване. При боксов спаринг, боксовите  ръкавици   намаляват   риска от  нараняване на ръцете  и на двамата играчи. Те  омекотяват  ударите, което пък от своя страна  намалява риска от  мозъчни увреждания.

Боксовите ръкавици, обикновено са изработени от водоустойчива кожа, винил или изкуствена кожа и идват с различен тип  подложка. Те трябва да разполагат с ремъци или  куки, които Ви позволяват да регулирате плътността на прилягане. Боксови ръкавици се предлагат в разнообразие от цветове, стилове, тегло, размери и качества.  Каквото и ръкавици  да изберете, уверете се че са вашия размер и че прилепват към ръцете Ви перфектно. Носенето на боксови ръкавици трябва да поражда чувство на комфорт и сигурност, което ще направи вашата тренировка наистина приятна и ползотворна.

Боксовите ръкавици не се използват само по време на двубой. Ако тренирате с боксова круша те също ще Ви бъдат от полза. Носейки ги по време на двубой, защитавате не само своите ръце, но и противника си от по-силните удари, което пък ще предпази от по-сериозни контузии на главата. Ръкавиците за бокс се предлагат в различни размери, така че да се носят и от деца и от възрастни. Има и ръкавици предназначени за дамите.

Когато избирате своите ръкавици, трябва да изберете такъв размер, който да приляга плътно по ръката Ви и да се чувствате комфортно. Така мачът или тренировката ще са по-ефективни, а самите Вие ще се чувствате сигурни и защитени.

Открийте най-удобните и здрави боксови ръкавици

За да си осигурите отлична екипировка, когато сте решили да се занимавате сериозно с бокс е от огромно значение какви боксови ръкавици ще изберете. Те определят не само качеството и точността на удара по време на тренировка, но и нивото на вашия напредък – не е възможно да усвоите добре всички техники с ръкавици за бокс, които не са ви удобни, по мярка или са изработени от некачествени материали.

При избора на боксови ръкавици цената в голяма степен е определяща, макар че по-високите цени гарантират и по-високо качество както на материалите, така и на изработката. Както вероятно знаете, некачествените бокс ръкавици ще ви излязат много по-скъпо, защото ще се налага често да ги подменяте, а да не пренебрегваме и факта, че те ви оставят практически без защита. Травмите при употреба на боксови ръкавици с ниско качество са често срещано явление.

Какви видове боксови ръкавици ви предлагаме?

Ние ви предлагаме огромно разнообразие от боксови ръкавици на топ цени за това качество. Те варират като модели, размери, материали и вид на закопчаването, така че всеки начинаещ или опитен състезател в този сериозен силов спорт да намери точната екипировка, която ще го направи шампион.

Ние ви предлагаме перфектни професионални ръкавици за бокс, които ще сведат до минимум нараняването на ръцете както при спаринг тренировка, така и при упражнения с круша. Ние ви предлагаме отличния модел ръкавици Everlast, изработени от естествена кожа, която ви гарантира много дълга употреба. Особеното при този модел е функцията за заключване на палеца, а също и технологията, позволяваща дишане на материята, предпазваща от миризми и микроби.

Друг модел от естествена кожа са ръкавиците за бокс Spokey Duke, с които също получавате 100% защита на ръцете и сигурност за вашия опонент на ринга. Здравата естествена кожа на този модел ще ви позволи да спестите средства за постоянно обновяване на своята екипировка. Тези бокс ръкавици са изпълнени с много плътна пяна и имат максимално улеснено велкро закопчаване. Формата им ги прави универсални за всяка ръка.

Боксовите лапи са задължителни за всяка зала, в която се провеждат бокс тренировки. Ние ви предлагаме професионални модели като Everlast Prime, който е с изключително високо качество и повишена издръжливост. Характерното за този модел боксови лапи е специалната технология с вертикално ориентиране, целяща пълна защита на китката, осигурявайки стабилност, благодарение на която ще се избегнат сериозни травми.

Предлагайки екипировка за силови спортове, не можем да подминем и ММА бойците, които също могат да намерят при нас едни от най-добрите модели предпазни ръкавици. Модели като Bad Boy Legasy са изработени от изключително здрава кожа и са подплатени с цели 5 слоя абсорбираща пяна, за безопасно посрещане на ударите. Характерно за модели предпазни ръкавици като този е специалната мрежа, контролираща температурата, която предпазва ръцете от изпотяване.

Нашите модели са максимално олекотени, така че да не забавят движенията на ръцете. Най-качествените ни боксови ръкавици са снабдени с материи които предпазват ръцете не само по време на ударите, но и от характерното при всеки спорт изпотяване. Това ги запазва по-дълго, тъй като елиминира нуждата от често почистване и дезинфекция, както и ръцете ви от гъбични и бактериални инфекции.

Покажи:
Сортирай по:

Боксови ръкавици EVO са предназначени за бокс и други бойни спортове. Произведени са от изкустевна к..

35.00 лв

Белите боксови ръкавици се предлагат в различни размери Белите боксови ръкавици EVO са пре..

35.00 лв

Черни боксови ръкавици от изкуствена кожа Боксовите ръкавици EVO черни са предназначени за бокс..

35.00 лв

Висококачествени, тренировъчни боксови ръкавици. Изборът на правилни боксови ръкавици може да е о..

57.00 лв

Боксовите ръкавици Everlast черни предпазват кокалчетата, пръстите и китките. Те минимизират "щ..

59.00 лв

Представяме Ви новият модел боксови ръкавици от марката SZ Fighters. Изработени са изцяло от есте..

55.00 лв

Сините боксови ръкавици са с нова модерна визия Сините боксови ръкавици EVO са предназначе..

35.00 лв

Червените боксови ръкавици са с дишаща материя Червените боксови ръкавици EVO са предназна..

35.00 лв

Боксовите ръкавици са незаменимият аксесоар за всеки, който се занимава с бокс. Изборът на прав..

35.00 лв

✔ СИГУРНОСТ И КАЧЕСТВО: Вътрешните ръкавици Easy Wrap Armageddon Sports са създадени за да пред..

19.99 лв

Представяме Ви новият модел боксови ръкавици от марката SZ Fighters. Изработени са изцяло от есте..

55.00 лв

Боксовите ръкавици Everlast предпазват кокалчетата, пръстите и китките. Те минимизират "щетите&..

59.00 лв

✔ СИГУРНОСТ И КАЧЕСТВО: Вътрешни ръкавици Gel Tech Armageddon Sports са създадени за да пр..

24.99 лв

Висококачествени, тренировъчни боксови ръкавици   Описание: Висококачествена, изкустве..

65.00 лв

Боксови ръкавици EVO Predator сини са от изкуствена кожа Боксовите ръкавици EVO сини са пр..

35.00 лв

Боксови ръкавици с нова модерна визия и естествена кожа Боксови ръкавици EVO са ..

55.00 лв

Изцяло новите боксови ръкавици Gold Edition на SZ Fighters са незаменимият аксесоар за всеки, к..

35.00 лв

Представяме Ви новият модел боксови ръкавици от марката SZ Fighters.   Изработени са изця..

55.00 лв

Боксовите ръкавици са незаменимият аксесоар за всеки, който се занимава с бокс. Изборът на прав..

55.00 лв

Черни боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици EVO черни са предназначени за бокс..

55.00 лв

Черни боксови ръкавици от изкуствена кожа Боксовите ръкавици са предназначени за бокс и др..

35.00 лв

Боксови ръкавици Боксовите ръкавици са незаменимият аксесоар за всеки, който се занимава с..

55.00 лв

Бий се безмилостно, преценявай и удряй с всичка сила! Нокаутирай всичките си съперници с ..

135.00 лв

Специфичната гел шок система е разположена на карпалните и метакарпалните кости на ръцете. Еластична..

33.00 лв

Висококачествени, тренировъчни боксови ръкавици.   Описание: Level I Висококачест..

57.00 лв

Изцяло новите боксови ръкавици Orange Edition на SZ Fighters са незаменимият аксесоар за всеки,..

35.00 лв

Боксовите ръкавици са от телешка кожа Боксовите ръкавици EVO червени са предназначени за б..

55.00 лв

Белите боксови ръкавици се предлагат в различни размери Белите боксови ръкавици EVO са пре..

55.00 лв

Боксови ръкавици с нова модерна визия и са от изкуствена кожа Боксови ръкавици EVO са пред..

35.00 лв

Представяме Ви новият модел боксови ръкавици от марката SZ Fighters. Изработени са изцяло от есте..

55.00 лв

Боксови ръкавици EVO Predator сини са от естествена кожа Боксовите ръкавици EVO сини са пр..

55.00 лв

Боксовите ръкавици изкуствена кожа SZ червено-бели са незаменимият аксесоар за всеки, който се ..

35.00 лв

Боксовите ръкавици “Протекс“ Everlast 14 oz са изработени от  висок клас изкуствена..

85.00 лв

За максималната Ви сила на удара, уникална защита и комфорт, боксовите ръкавици Venum Giant 3.0..

215.00 лв

Най-новото от Venum! Изработени от дишаща трислойна пяна ръкавиците CHALLENGER 3.0 от VENUM Ви га..

108.00 лв

Специфичната гел шок система е разположена на карпалните и метакарпалните кости на ръцете. Еластична..

33.00 лв

Перфектни за редовни тренировки, боксовите ръкавици RINGHORNS NITRO BOXING GLOVES осигуряват оп..

78.00 лв

Сините боксови ръкавици са с нова модерна визия и са от естествена кожа Сините боксови рък..

55.00 лв

Боксовите ръкавици VENUM ELITE BOXING са отново тук с нови цветове! VENUM ELITE BOXING са изцяло ръ..

137.00 лв

Боксовите ръкавици RINGHORNS CHARGER BOXING GLOVES са идеални за начинаещите в бойните изк..

55.00 лв

Черни боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици са предназначени за бокс и др..

55.00 лв

Специфичната гел шок система е разположена на карпалните и метакарпалните кости на ръцете. Еластична..

33.00 лв

Специфичната гел шок система е разположена на карпалните и метакарпалните кости на ръцете. Еластична..

33.00 лв

Най-бруталните и нови ръкавици от Venum Създадени както за начинаещи, така и за напреднали, рък..

156.00 лв

Боксови Ръкавици Venum Boxing Gloves Contender 2.0, черен/сив-бял New

С нов модерен дизайн,Venum представя серията Contender 2.0,предлагаща перфектна комбинация..

88.00 лв

Боксовите ръкавици Bad Boy Training Series Impact Boxing Gloves ще Ви дадат необходимата п..

105.00 лв

Боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици IL Tecnico са нов модел на пазара от све..

185.00 лв

Боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици Challenger са нов модел на пазара от све..

125.00 лв

Бий се безмилостно, преценявай и удряй с всичка сила! Нокаутирай всичките си съперници с ..

135.00 лв

Боксови ръкавици с нова модерна визия и са от естествена кожа Боксови ръкавици EVO са пред..

55.00 лв

Боксовите ръкавици Everlast Rodney предпазват кокалчетата, пръстите и китките. Подходящи са за ..

59.00 лв

Боксовите ръкавици RINGHORNS CHARGER BOXING GLOVES са идеални за начинаещите в бойните изк..

55.00 лв

Червени боксови ръкавици от изкуствена кожа Боксовите ръкавици са предназначени за бокс и ..

35.00 лв

Сини боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици са предназначени за бокс и дру..

55.00 лв

Боксовите ръкавици Bad Boy Training Series Impact Boxing Gloves ще Ви дадат необходимата п..

105.00 лв

Създадени за непоколебими боксьори, ръкавиците Bad Boy Strike Boxing Gloves имат изключителен д..

80.00 лв

Боксовите ръкавици “Протекс“ Everlast 10 oz са изработени от  висок клас изкус..

85.00 лв

Venum Plasma Boxing Gloves са ръчна изработка от премиум полукожа. Подсилените шевове на ръкавиците..

146.00 лв

Боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици Shock Boxing са нов модел на пазара от с..

125.00 лв

Боксови ръкавици от естествена кожа Боксовите ръкавици Muay Thai са най-новият модел на пазара ..

130.00 лв