Ръкавици за Бокс

Ръкавици за Бокс

Ръкавици за бокс

Спортуването и здравословното хранене са едни от начините, да подобрите здравословното си състояние и живота си. Повечето хора се насочват към фитнес, пилатес, аеробика или друг вид спорт, но има и такива, които предпочитат да започнат да практикуват бокс и бойни спортове.


Боксът и бойните спортове са отлична алтернатива на фитнеса, тъй като ангажират всички мускулни групи. Практикувайки ги, Вие ще бъдете по-здрави и ще се научите да разчитате на собствените си възможности, когато преследвате вашите цели.

Независимо дали започнете да практикувате бокс или някакъв друг вид бойно изкуство, Вие ще се научите да избягвате конфликтните ситуации. Постепенно ще се научите да ги избягвате и да не допускате да прераснат във физически конфликт. Всички бойни спортове ще Ви научат да се предпазвате от насилието, тъй като ще изразходвате излишната си енергия на тепиха. Боксовите ръкавици са една от най-важните части от вашата екипировка. Ако смятате да се занимавате с бокс или бойно изкуство, добре е да си набавите.

Предназначение на боксовите ръкавици

  • Предпазват ръцете от нараняване
  • Защитават също и вашия противник
  • Омекотяват ударите

Боксовите ръкавици са предназначени не само за да предпазват ръцете от наранявания, но и да направят тренировката по-ефективна. Обикновено, те са изработени от кожа-изкуствена или естествена и имат вътрешна подплата, която омекотява ударите. Трябва да разполагат с куки или ремъци, които регулират ръкавиците и помагат за тяхното плътно прилягане, което е важно за комфорта и сигурността по време на мача.

Бокс се е превърнал в един от най – популярните  спортове, привличащи не само мъжете но и жените. Това  не е никак изненадващо, тъй като  бокса осигурява най-добрата тренировка, поставяйки  предизвикателствата пред много от нашите сетива и способности. Бокса  не само помага да се постигне  тонус на мускулите, и засилен мускулен растеж, но също така  помага да се придобие физическа  сила и умствена концентрация. Това е голяма тренировка за стимулиране на ума, тялото и душата. Да не говорим, за засиленото  горене на  калории!

Ползи от бокса

Бокса съдейства за развитие на умения за самозащита, което е от полза и на жените! Този спорт,  може да Ви научи на  безброй комбинации от ритници и удари с ръце. Това може да се използва като самозащита, ако някога се озовете в опасна ситуация. Както вече споменахме, бокс тренировките са чудесно средство за отслабване! Една боксова тренировка  може да изгори приблизително  500-1000 калории,  в зависимост от интензивността. Следователно, бокса  може значително да подпомогне  вашите усилия за редуциране на телесните мазнини.

Бокса може да подобри работата на сърцето Ви и да го направи по – силно. Редовните боксови тренировки, помагат  да се поддържа балансирана  сърдечната честота. Те  също така  помагат  за подобряване на силата на сърдечния мускул, и изграждане на по-силно  сърце. Освен силно сърце, боксовите тренировки помагат за  изграждане на силни кости и мускули. Бокса значително  подобрява здравината и гъвкавостта на всички мускулни групи в тялото.Той също така помага да се развиват  ставите и общата скелетната система.

Може спокойно да се каже, че бокса съдейства за укрепване на цялото тяло. Това е така, защото бокса  включва спаринг, подскачащи движения, завъртания, ритници и други. Тези повтарящи се движения, развиват  сила и мощ, особено на ръцете и  краката. Не на последно място, трябва да се отбележи че бокса  помага за облекчаване на физически и психически стрес. Изследванията показват, че хората, които редовно практикуват боксови спаринги или тренират с боксова круша,  са по-весели, защото чрез ударите успяват да потиснат стреса.

Както виждате от боксовите тренировки има много ползи. Преди да започнете да тренирате обаче, е необходимо да се снабдите с някои задължителни аксесоари. Едни от тях са боксовите ръкавици. Те представляват нещо като тапицирани  ръкавици, които спортистите  използват, за да защитят своите ръце по време на боксовата тренировка. Ако имате боксова круша в къщи, също са Ви необходими боксови ръкавици, за да защитите ръцете си от нараняване. При боксов спаринг, боксовите  ръкавици   намаляват   риска от  нараняване на ръцете  и на двамата играчи. Те  омекотяват  ударите, което пък от своя страна  намалява риска от  мозъчни увреждания.

Боксовите ръкавици, обикновено са изработени от водоустойчива кожа, винил или изкуствена кожа и идват с различен тип  подложка. Те трябва да разполагат с ремъци или  куки, които Ви позволяват да регулирате плътността на прилягане. Боксови ръкавици се предлагат в разнообразие от цветове, стилове, тегло, размери и качества.  Каквото и ръкавици  да изберете, уверете се че са вашия размер и че прилепват към ръцете Ви перфектно. Носенето на боксови ръкавици трябва да поражда чувство на комфорт и сигурност, което ще направи вашата тренировка наистина приятна и ползотворна.

Боксовите ръкавици не се използват само по време на двубой. Ако тренирате с боксова круша те също ще Ви бъдат от полза. Носейки ги по време на двубой, защитавате не само своите ръце, но и противника си от по-силните удари, което пък ще предпази от по-сериозни контузии на главата. Ръкавиците за бокс се предлагат в различни размери, така че да се носят и от деца и от възрастни. Има и ръкавици предназначени за дамите.

Когато избирате своите ръкавици, трябва да изберете такъв размер, който да приляга плътно по ръката Ви и да се чувствате комфортно. Така мачът или тренировката ще са по-ефективни, а самите Вие ще се чувствате сигурни и защитени.

Открийте най-удобните и здрави боксови ръкавици

За да си осигурите отлична екипировка, когато сте решили да се занимавате сериозно с бокс е от огромно значение какви боксови ръкавици ще изберете. Те определят не само качеството и точността на удара по време на тренировка, но и нивото на вашия напредък – не е възможно да усвоите добре всички техники с ръкавици за бокс, които не са ви удобни, по мярка или са изработени от некачествени материали.

При избора на боксови ръкавици цената в голяма степен е определяща, макар че по-високите цени гарантират и по-високо качество както на материалите, така и на изработката. Както вероятно знаете, некачествените бокс ръкавици ще ви излязат много по-скъпо, защото ще се налага често да ги подменяте, а да не пренебрегваме и факта, че те ви оставят практически без защита. Травмите при употреба на боксови ръкавици с ниско качество са често срещано явление.

Какви видове боксови ръкавици ви предлагаме?

Ние ви предлагаме огромно разнообразие от боксови ръкавици на топ цени за това качество. Те варират като модели, размери, материали и вид на закопчаването, така че всеки начинаещ или опитен състезател в този сериозен силов спорт да намери точната екипировка, която ще го направи шампион.

Ние ви предлагаме перфектни професионални ръкавици за бокс, които ще сведат до минимум нараняването на ръцете както при спаринг тренировка, така и при упражнения с круша. Ние ви предлагаме отличния модел ръкавици Everlast, изработени от естествена кожа, която ви гарантира много дълга употреба. Особеното при този модел е функцията за заключване на палеца, а също и технологията, позволяваща дишане на материята, предпазваща от миризми и микроби.

Друг модел от естествена кожа са ръкавиците за бокс Spokey Duke, с които също получавате 100% защита на ръцете и сигурност за вашия опонент на ринга. Здравата естествена кожа на този модел ще ви позволи да спестите средства за постоянно обновяване на своята екипировка. Тези бокс ръкавици са изпълнени с много плътна пяна и имат максимално улеснено велкро закопчаване. Формата им ги прави универсални за всяка ръка.

Боксовите лапи са задължителни за всяка зала, в която се провеждат бокс тренировки. Ние ви предлагаме професионални модели като Everlast Prime, който е с изключително високо качество и повишена издръжливост. Характерното за този модел боксови лапи е специалната технология с вертикално ориентиране, целяща пълна защита на китката, осигурявайки стабилност, благодарение на която ще се избегнат сериозни травми.

Предлагайки екипировка за силови спортове, не можем да подминем и ММА бойците, които също могат да намерят при нас едни от най-добрите модели предпазни ръкавици. Модели като Bad Boy Legasy са изработени от изключително здрава кожа и са подплатени с цели 5 слоя абсорбираща пяна, за безопасно посрещане на ударите. Характерно за модели предпазни ръкавици като този е специалната мрежа, контролираща температурата, която предпазва ръцете от изпотяване.

Нашите модели са максимално олекотени, така че да не забавят движенията на ръцете. Най-качествените ни боксови ръкавици са снабдени с материи които предпазват ръцете не само по време на ударите, но и от характерното при всеки спорт изпотяване. Това ги запазва по-дълго, тъй като елиминира нуждата от често почистване и дезинфекция, както и ръцете ви от гъбични и бактериални инфекции.Боксовите ръкавици, освен че предпазват ръцете ви, защитават и противника ви.

С тях ударът се омекотява и дори да сте начинаещи в този спорт и да не умеете да се пазите пълноценно, с помощта на аксесоара може да избегнете много травми, синини и счупвания.

Боксовите ръкавици се отличават, спрямо няколко основни критерия като материали, начин на закопчаване и размери.

На пазара се предлага наистина огромно разнообразие, сред което имате възможност да избирате.

Хората, които искат да тренират бокс, се нуждаят от няколко неща, за да сбъднат мечтата си. Едно от тях е боксовият чувал, без който всъщност тренировката няма как да се проведе.

Следващото са боксовите ръкавици. Те са онзи аксесоар, предпазващ ви от нараняване.

От ключова необходимост е да носите ръкавици, така че ударът ви да бъде по-сигурен, да се чувствате по-стабилно и да предпазите ръцете си от счупване или спукване на кост.

Имайте предвид, че ръцете на хората не са еднакви и затова внимателно трябва да избирате размера, който купувате за вас самите.

Някои от аксесоарите са подходящи за по-малки длани, докато други пасват добре на хората с широка длан.

Мерете, преди да купите. Това е най-сигурен начин за направата на перфектен избор.

Ако бюджетът ви не е ограничен, то препоръчително е да заложите на първокласен модел, а именно кожени ръкавици. Те ще ви служат вярно поне едно десетилетие.

Кожата е дишащ материал и със сигурност ще ви достави нужната доза комфорт, така че да спортувате с удоволствие.

Ако ли обаче сте с тесен бюджет, може да заложите на синтетика от по-висок клас. Ръкавиците от този материал няма да са толкова качествени, колкото кожените, но все пак са алтернативен вариант.

Покажи:
Сортирай по:
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Оцени:
4.03 / 167