Гладиатор уреди

Гладиатор уреди

Гладиатори

Тренировките на гладиатор значително ще подобрят вашето здраве. Този фитнес уред предлага тренировка на цялото тяло с възможност за много различни упражнения. Тренировките на гладиатор могат да подобрят умствената Ви дейност и настроението Ви, тъй като тренировките на тях стимулират отделянето на серотонин.

Ако по някаква причина не харесвате фитнес залите или пък нямате време, можете да си закупите гладиатор за дома. Тези уреди са задължителна част от всяка фитнес програма и без тях няма как да оформите тялото си.

Тренировките на фитнес уред гладиатор могат да Ви помогнат, когато чувствате, че нямате енергия. Редовните тренировки ще направят мускулите Ви по-издръжливи и ще подобрят работата на сърцето. Така всички тъкани ще получават повече кислород, а Вие ще се заредите с енергия. Както знаете, за да отслабнете трябва да се движите повече, за да горите калории. Тренировките на гладиатори ще Ви помогнат в това отношение, а също така ще оформят проблемните части от тялото Ви.

Неправилно хранене, пълна липса на редовна физическа активност и наличие на постоянен стрес – всичко това ще влоши бързо и категорично вашето здравословно състояние. Ако не искате да се занемарявате, а желаете да бъдете в отлична форма, изпълнени с енергия и позитивно настроение – фитнесът е най-сигурното средство да го постигнете.

Фитнес уредите са разработени така, че да направят вашата тренировка не само по-ефективна, но и значително по-забавна и приятна. Липсата на време и възможност да се посещава редовно фитнес залата не е оправдание, тъй като днес всеки може да си закупи подходящ фитес уред за дома и да тренира редовно, независимо от обстоятелствата. Наличието на добър фитнес уред вкъщи Ви дава възможност да оформите тялото, за което винаги сте мечтали.

Какво са комбинираните уреди?

Комбинираните фитнес уреди могат да заместят няколко фитнес машини, като Ви спестят място в домашния фитнес. Можете да натоварите цялото тяло  само с един фитнес уред без да има нужда да ходите до фитнес залата и да губите от така ценното си време.

Комбинираните фитнес уреди или така наречените гладиатори са конструирани така че с движението на една тежест да можете да извършвате различни движения натоварващи различни мускулни групи. Едни от най-добрите марки гладиатори за домашна употреба са Insportline, Spartan, ACTUELL FITNESS, K-fit, Bodycraft и Bodysolid.

Комбинираните уреди могат да бъдат с вградени тежести, със свободни тежести или да са комбинация от двата типа.
Гладиаторите, които не изискват свободни тежести са по-лесни за използване и заемат по-малко пространство  в домашния Ви фитнес.
Подходящи са за използване както от начинаещи, средно напреднали  така и от напреднали атлети. Движенията се изпълняват  по строго определена траектория и риска от контузии е минимален.


Когато изготвяте седмичната си програма на комбиниран уред е добре да добавите и олимпийски лост , тежести под формата на дискове , както и кардио уред по ваш избор, като вело ергометър, бягаща пътека, степер, гребен тренажор или крос тренажор.

Най-оптималния вариант е да тренирате  от 3 до 5 пъти седмично, тренировката да не продължава повече от 90 мин. Като разпределението на това време трябва да е приблизително  10 мин загрявка, 30 мин за голяма мускулна група, 20 мин за малка мускулна група и 30 мин кардио тренировка по избор.

Комбинираните фитнес уреди позволяват и по-удобното изпълнение на  техники за по-напреднали, като супер серии например, тъй като двете движения се изпълняват на един и същ уред и не се губи време в преминаването от един на друг фитнес уред.

Примерен седмичен сплит за програма изготвена за домашен фитнес със комбиниран фитнес уред .

  • Понеделник: гърди + бицепс
  • Вторник: корем и кардио тренировка
  • Сряда: гръб, трапец и задно рамо
  • Четвъртък: корем и кардио тренировка
  • Петък: рамене и трицепс
  • Събота: крака и корем
  • Неделя: почивка

Разделени по този начин тренировките няма да Ви отнемат повече от 45-60 мин на ден и ако спазвате и подходящ хранителен режим ще поддържате оптимална форма въпреки натовареното ежедневие.

Всеки комбиниран уред предлага различен набор от упражнения, някой дори включват кардио уреди и боксови чували. Всеки трениращ индивидуално трябва да подбере гладиатора според собствените си нужди и според оборудването на  домашната си фитнес зала. Ако изпитвате затруднения можете да задавате въпросите си към нашите консултанти, които могат да Ви дадат компетентни съвети и да Ви помогнат при избора на най-подходящия комбиниран уред за Вас.

Ако искате да се възползвате от всички предимства на фитнес залата, но нямате нужното време или нямате нужното пространство за фитнес уреди с които да натоварите цялото тяло. Най-удачният избор за Вас е да се сдобиете с комбиниран фитнес уред, който да замести всички тези машини и да Ви вкара в така мечтаната от Вас форма.

Няма продукти в тази категория.