Таурин

Таурин

Най-важното за Таурин

Това е важна аминокиселина, която се намира в големи количества в сърцето, мускулите и мозъка. Определя се като неесенциална аминокиселина, защото тялото е способно да я произвежда, но също можете да я получите от млечните и месни храни, които консумирате.При някои условия, тялото Ви не може да произвежда достатъчно от тази ценна аминокиселина.

Ако Ви е трудно да я получите чрез храната, можете да се доверите на подходяща хранителна добавка. Не е добре да се стига до липса на тази аминокиселина, защото взема участие в различни функции на вашето тяло. Taurine е с изключителна важност за вашата сърдечно – съдова система.Тази аминокиселина помага да се придвижват ключови хранителни вещества, като калий, магнезий и калций, в и извън клетките на сърцето Ви, и подобрява неговото функциониране.

Ниски нива на аминокиселината са били открити при пациенти, които страдат от сърдечни болести. Таурин е по-различен от останалите аминокиселини, тъй като не е предназначен за изграждане на протеини. Независимо от това, той е нужен на цялото тяло и е от изключителна важност за нервната система. Смята се, че аминокиселината засилва невротрансмитерна активност има подобряващ настроението и релаксиращ ефект.

Действие на аминокиселината Таурин (Taurine)

  • Подобрява умствената дейност
  • Повишава концентрацията
  • Осигурява допълнителна енергия
  • Подпомага здравето на сърдечно – съдовата система
  • Оказва благотворно въздействие върху настроението
  • Регулира кръвното налягане и кръвната захар
  • Осигурява антиоксидантна защита

Защо приемът на таурин е важен за бодибилдърите и спортистите

Тауринът (известен и като Л Таурин) е открит в мускулната тъкан в най-големи количества, след глутамина. Всяка от аминокиселините се има своя важна за мускулите функция. Тази аминокиселина има задачата да осигурява достатъчно вода в мускулните клетки. Това е много важно, когато се занимавате със спорт или бодибилдинг. Причината за това е, че системните тренировки и интензивното физическо натоварване намаляват и изразходват запасите на таурин в мускулите. Точно това определя необходимостта от допълнителен прием на аминокиселината.

Също така, той има наподобяващо креатина действие - да увеличава обема на клетките. Така съдейства на мускулите да съхраняват повече хранителни вещества и вода, което пък увеличава протеиновия синтез и дава плътност на мускулатурата.Тауринът има и друго важно предназначение в бодибилдинга, а именно да повишава енергията в мускулите. Благодарение на това, Вие ще сте в състояние да тренирате по-дълго - изберете добавки с таурин на страхотна цена от FitnesHrani.com.

Какво представлява аминокиселината л таурин?

Тауринът или л таурин (както още е познат) е аминокиселина, която се различава доста от повечето аминокиселини, синтезирани в човешкото тяло. Основната разлика се състои в това, че, докато останалите аминокиселини остават свързани помежду си, за да формират протеини, то тауринът функционира напълно самостоятелно.

Туаринът е полу есенциална аминокиселина, което означава, че част от нея може да бъде синтезирана в организма. Тя е една от най-важните за здравето ни аминокиселини, защото взема пряко участие в синтеза на много от останалите аминокиселини, необходими за правилната функция на органите и системите в нашето тяло.

Какви са ползите от добавките с таурин?

Таурин в най-чиста форма можем да си набавим чрез храната, като наблегнем основно на рибата и млечните продукти. От недостиг на тази важна аминокиселина страдат особено веганите, а също и пациенти с нарушена функция на обмяната на веществата, които не могат да усвоят аминокиселините в достатъчна степен. Третата група, която се нуждае изключително много от допълнителен прием на таурин са, така наречените боди билдъри – хората, стремящи се да изваят силно мускулесто тяло.

Ето и основните ползи от фитнес добавката таурин:

Изявен антикатаболен ефект

Разграждането на мускулна маса по време на тежки тренировки е страничен ефект, от който културистите се стремят да избягат. Тъй като самата тренировка представлява стрес за организма, който принуждава тялото да започне да черпи белтък от запасите в мускулите е изключително важно, преди тежко натоварване да се осигурят достатъчно хранителни ресурси, така че организмът да не посяга към мускулния си запас.

Дава мощен прилив на енергия

Фитнес добавката taurine е задължителна част от подготовката преди натоварване с големи тежести. Тя помага на тялото да понесе един дълъг и много изтощителен цикъл от силови упражнения много по-лесно, а това означава по-високо качество на изпълнението и повече повторения – фактор, задължителен за натрупване на обилна мускулна маса.

Стимулира производството на белтък

Тъй като протеинът е градивен елемент за всяка клетка в човешкото тяло, той е необходим не само на активно спортуващите, но и на хората, страдащи от различни заболявания, възникнали вследствие неправилно усвояване на белтъка в храната. На пациенти, преживели тежки заболявания или интервенции е важно да се осигури допълнително протеин, който да повиши защитните сили на организма, а това може да стане чрез прием на добавки с л таурин.

Повишава имунната защита на организма

Стресът е сред най-често срещаните причини за имунна недостатъчност. Това важи, както за психологическия стрес, така и за физиологичния, който възниква при огромно физическо натоварване. Загубата на енергия по време на силови тренировки или тежък физически труд е сериозен стрес за тялото на клетъчно ниво, а това може да доведе до пълна невъзможност на организма да противодейства на различни вируси и инфекции.

Мощен анти-ейдж ефект

За хората, желаещи да останат вечно млади е задължително да се обърнат за помощ към добавките с л таурин. Ние ви предлагаме богата гама от продукти с таурин на уникална цена, отличаващи се с изключително високо качество и чистота. Тауринът е аминокиселината, която е с най-силно изявен антиоксидантен ефект. Той се бори с окислението на клетките и по този начин пази сърцето, мозъка, кожата и костите. Добавките с таурин подобряват мозъчната дейност, повишават концентрацията и нормализират сърдечния ритъм.

Покажи:
Сортирай по:

Аминокиселините са изключително важни, не само за хората които спортуват. Те вземат участие в редица..

16.00 лв

Тауринът е една от най-разпространените аминокиселини във вашето тяло. Той се среща в централна..

30.00 лв

Taurine Neurotransmitter oт AMIX пpeдcтaвлявa aминoĸиceлинa cъc cвoбoднa фopмa, ĸoятo yчacтвa в paзл..

26.00 лв

Taurine подобрява Вашето настроение. За този продукт се знае, че има възможността да подейства ..

36.00 лв

Taurine подобрява Вашето настроение. За този продукт се знае, че има възможността да подейства изклю..

22.00 лв

Таурин (Taurine) е условно незаменима аминокиселина и представлява втората най-изобилстваща аминокис..

40.00 лв

Аминокиселините са изключително важни, не само за хората които спортуват. Те вземат участие в редица..

22.00 лв

Таурин - важна аминокиселина От гледна точка на бодибилдинга, нищо не е по-важно от поддържане ..

22.00 лв

Taurine Neurotransmitter oт AMIX пpeдcтaвлявa aминoĸиceлинa cъc cвoбoднa фopмa, ĸoятo yчacтвa в paзл..

55.00 лв

Taзи бъpзoдeйcтвaщa фopмyлa ocигypявa пpaвилнa мoлeĸyляpнa cтpyĸтypa нa eнepгийнитe Ви cиcтeми зa мa..

26.00 лв