Блокери

Блокери

Какво са блокерите

Отслабването се е превърнало в главна цел за много хора. Някои от тях искат просто да изглеждат добре, за да повишат самочувствието си, а други искат чрез редуциране на теглото да подобрят здравословното си състояние. Независимо от причината да желаете да отслабнете, трябва да разберете, че процеса е труден и дълъг.

Много хора се провалят, поради липса на търпение, или просто защото не могат да се откажат от любимите си храни. За да е успешно отслабването, трябва да горите повече калории, отколкото приемате.

Въглехидратите и мазнините са необходими хранителни вещества за вашето тяло, но когато се прекалява с тях те се натрупват в тялото като мазнини, като в крайна сметка се трупат килограми. Чудесно средство да намалите калорийният си прием са добавките-блокери. Те биват два вида. Такива, които блокират усвояването на въглехидратите и такива, които блокират усвояването на мазнините. Така, Вие няма да има нужда да се лишавате от някои видове храни-блокерите значително ще намалят калориите, които приемате.

Предимства на блокерите

  • 1. Намаляват калорийния прием
  • 2. Блокират усвояването на част от въглехидратите
  • 3. Блокират усвояването на част от мазнините
  • 4. Подпомагат значително отслабването

Без съмнение въглехидратите трябва да присъстват във вашия хранителен режим. Те осигуряват енергията, която Ви е нужна, за да извършвате ежедневните си дейности. Когато обаче приемате повече въглехидрати, отколкото горите, те се натрупват като мазнини и Вие пълнеете. Ако искате да остлабнете, но просто не можете без сладичко, без пица, пухкави понички и пасти, започнете приема на блокер на въглехидратите.

Проиемайки такава добавка, Вие няма да се откажете от приема на въглехидрати, защото това всъщност не е правилно. Блокера просто ще понижи усвояването на въглехидратите от храната, а Вие ще можете да хапвате от любимите си храни. Обикновено, една такава добавка съдържа различни съставки, които работят синергично. Един отличен блокер на въглехидратите е белия боб, който можете да намерите под формата на екстракт.

Екстрактът от бял боб блокира работата на храносмилателния ензим алфаамилаза. Той е нужен на тялото, за метаболизма на нишестените въглехидрати - скорбялата. Като блокира действието на този храносмилателен ензим, белия боб буквално “принуждава“ част от молекулите на скорбялата, да преминат през храносмилателната система без да се смилат. Така всъщност приемате по-малко калории, което е есенцията на отслабването.

Перфектното средство за намаляване на калорийния прием са добавките, наричани блокери. На пазара се срещат два основни вида. Единият способства блокирането на въглехидратите, а другия – мазнините.

След консултация със специалист по храненето или бодибилдър, можете да прецените кой от двата вида е подходящ за вашата цел.

Предимствата на блокерите не са никак малко. Те са една от онези хранителни добавки, които биват изключително ценени от крайния потребител. Благодарение на нея, то вие можете да се лишите от излишните килограми, с които се борите от дълго време насам.

Категорично блокерите не ще се окажат вредни за вас и вашето здраве. Важно е обаче да внимавате много, когато става въпрос за дозировката. Нужно е да се придържате стриктно към указанията за прием, които са директно посочени от самия производител.

Относно това кога и как да приемате блокери, зависи изцяло от самата хранителна добавка и целите, които възнамерявате да постигнете, благодарение на нея.

Необходимо е да бъдете стриктни и да я приемате редовно, ако искате да постигнете спад в килограмите. Спазвайте точната дозировка.

Не е задължително в никакъв случай да се консултирате с медицинско лице, преди да приемате блокери. Това се отнася единствено за хората, които нямат никакви здравословни проблеми.

Ако страдате от някакво заболяване, то задължително обсъдете бъдещите си намерения с лекуващ лекар.

Покажи:
Сортирай по:
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Оцени:
4.39 / 75