Топчета за тенис на маса

Топчета за тенис на маса

Движете се, за да сте здрави

Този съвет ще получите от всеки лекар и това не е случайно. Достатъчното движение подобрява и поддържа здравето, а може да Ви избави от доста оплаквания и болести. Ако искате да се занимавате със спорт, трябва да изберете такъв, който ще практикувате с желание. Такъв, който ще Ви е интересен и приятен.


Тенисът на маса е един развлекателен спорт, който може да се практикува от всякакви хора-без значение от пола или възрастта.

Може би Ви липса концентрация? Тениса на маса ще Ви направи по-концентрирани и ще подобри вашите рефлекси. Този спор е подходящ и ако искате да отслабнете. За този спорт трябва да имате партньор, а може да се практикува и от четирима играчи. Защо не запалите семейството си и да не тренирате тенис на маса заедно? За да се занимавате с този интересен спорт са Ви необходими някои принадлежности като ракета и топче за тенис на маса.

Особености на този спорт

  • Подходящ е за всеки
  • Не води до голямо натоварване
  • Релаксира психиката
  • Забавен е

Тениса на маса има някои изисквания, на които трябва да отговарят и топчетата, които се използват. Според тези изисквания, топчето за тенис на маса трябва да е с диаметър от 40 мм и да тежи 2,7 грама. Самото топче отскача от масата, като отскока трябва да е от 24 до 26 см. Топчетата за тенис на маса могат да се набавят много лесно, на достъпна цена са и обикновено са бели или оранжеви на цвят.

Топчето за тенис на маса трябва да е изработено от лека пластмаса като целулоид. Изпълнено е с въздух и се отличава с оцветено матово покритие. Какво е значението на цвета му? Той се избира по това какъв цвят е масата за тенис, а дори и според околната обстановка. Самото качество на топчето за тенис на маса се означава със звезди. С три звезди са онези топчета, които се използват в състезания.

Няма продукти в тази категория.