Акай

Акай

Със сигурност всеки човек желае за хората, които обича и разбира се за себе си здраве. Все повече хора се обръщат за помощ към природните хранителни добавки, а напоследък света полудя по тези с Акай - вълшебния плод. Лудостта по това растение започна от Холивуд и постепенно обхвана целия свят.

Какво представлява Акай

Това е плод с малки размери и лилав цвят, и с произход дъждовните Амазонски гори. Расте на палмови дървета от рода на Евтерпа. За местното население, плода е “Фонтанът на живота” и от дълбока древност се използва заради невероятните му лечебни свойства. Легендата разказва, че плодовете спасили от глад, болести и смърт местните индиански племена, които нарекли палмата „ашай“, означаващо „плодът, който плаче“.

Самото бране и обработване на плода става по специална технология и е доста продължителен процес. Трябва да се знае, че едва 10% от плодовете са годни и следва да се отделят от семената. Също така, този плод има много малка трайност и издържа най-много 2-3 часа след брането, ако не е подложен на обработка. Може би това е една от причините, плода да остане непознат за голяма част от света.

Полезни свойства на плода Акай

  • Мощно антиоксидантно действие
  • Предпазва от някои ракови заболявания
  • Регулира кръвното налягане
  • Защитава от сърдечно – съдови болести
  • Тонизира и осигурява много енергия
  • Стимулира имунната система
  • Спомага за редуцирането на излишните мазнини

Какви полезни вещества съдържа плода

Акай се счита за най-богатия на антиоксиданти плод в света. Той съдържа 10 пъти повече антиоксиданти от гроздето, 2 пъти повече от боровинките, и 33 пъти повече от тези полезни вещества, от червеното вино. Плода елиминира свободните радикали, които причиняват увреждане на ДНК-то, умиране на клетките и бързо стареене на организма.

Акай е плод богат на антоцианини. Благодарение на тях, плодът може да предпазва от някои ракови болести и подобрява здравето като цяло.Също така, растението поддържа нормално кръвното налягане и подобрява функциите на сърдечно - съдовата система. Плодът съдържа и голямо количество омега-9 мастни киселини. Действа благотворно върху зрението и понижава лошия холестерол.

Aкай бери включва в състава и фитостероли. Тези изключително ценни вещества са компоненти на клетъчните мембрани. Осигуряват много ползи за вашето здраве, като например да намаляват лошия холестерол, да стимулират имунната система и да лекуват доброкачественото уголемяване на простатата.

Покажи:
Сортирай по:

Haya Acai 1000 мг 120 капсули

Чували ли сте за “супер храните“? Все повече се говори за тях, и най-вече са уникалн..

24.00 лв

Natrol Acai Berry 75 капсули

Natrol Acai Berry е хранителна добавка, осигуряваща 1000 милиграмова порция от мощният естествен ант..

26.99 лв

Natrol Açaí Berry Diet 60 капсули

Acai е плодът на диво растение, обитаващо тропическите гори на Амазонка. Тези плодове са с доказано ..

26.99 лв

Natural Factors Acai Berry 500 мг 90 капсули

Вероятно много от Вас са чували за  “супер храните“. Напоследък все повече се говор..

29.00 лв

Nature's Way Acai 540 мг 60 капсули

Вероятно много от Вас са чували за  “супер храните“. Напоследък все повече се говор..

52.99 лв

NOW Сок от Акай

Сок от Акай Плодовете на палмово дърво Акай са едни от най-забележителните и хранителни плодове..

67.00 лв

NOW Acai 100 капсули

Acai - плодовете на палмово дърво Плодовете на палмово дърво Acai са едни от най-забележителнит..

56.00 лв