Витамин C

Витамин C

Най-важното за витамин С

Повечето хора в днешно време имат забързано ежедневие, а други активно спортуват. И в двата случая, от голямо значение е приемането на достатъчно витамин С. Този витамин е наричан още аскорбинова киселина и е от изключително важно значение за вашето здраве.

Той трябва да се приема ежедневно, защото е жизненоважен -. трябва да сте сигурни, че приемате достатъчно от него. Не е случайно, че когато настинат, повечето хора първо приемат именно витамин С. Той спада към групата на водно-разтворим витамини, което означава, че се разтваря лесно във вода. Можете да приемате големи количества от него, тъй като онова, което не е необходимо на тялото се изхвърля с урината в за 24 часа.

Липса витамин С

Ако не получавате достатъчно количество витамин С, можете да застрашите вашето здраве. При неговата липса могат да се проявят състояния като анемия, общо отслабване устойчивостта на организма към болести, възпаление и кървене на венците, трудно регенериране на кожата, нарушения в емайла на зъбите, суха и груба кожа, лющене на кожата, а в крайна сметка - скорбут.

Действие на витамин С

  • Подпомага имунната система
  • Засилва съпротивителните сили
  • Помага за бързото възстановяване
  • Заздравява сърдечно – съдовата система
  • Дава антиоксидантна защита

Витамин С е способен да завиши съпротивителните сили на организма и да стимулира имунната система. Приемат при настинка, боледуване или инфекции, този витамин ускорява възстановяването. Също така витамина съдейства за протеиновия метаболизъм. Смята се, че дори може да предотврати сърдечно-съдови проблеми, инсулт и ракови болести. Витамин С се отнася към силните антиоксиданти, благодарение на което може да намали някои от щетите, нанесени от свободните радикали.

Това е витамин, който е важен за регенерирането на тъканите в тялото и за растежа. Той участва при формирането на белтъците, колагена, тъканите, кожата, кръвоносните съдове и сухожилията. Освен това витамина взема активно участие в заздравяването на раните и в регенерирането и поддръжката на хрущялите. Поддържа здрави зъбите и костите. Витамин С не на последно място помага за постигане на нормално кръвно налягане, като укрепва стените на артериите.

Покажи:
Сортирай по:

ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО! СЛЕД ИЗЧЕРПВАНЕ НЕ СЕ ОЧАКВА СКОРО НОВА ДОСТАВКА! Amix Vitamin C 1000..

18.99 лв

ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО! СЛЕД ИЗЧЕРПВАНЕ НЕ СЕ ОЧАКВА СКОРО НОВА ДОСТАВКА! За да бъдете здрави през..

42.99 лв

KFD Витамин С + е витамин Ц, разнообразен с екстракт от диви розови плодове и биофлавоноиди. Витамин..

15.99 лв

Vitamin C - аскорбинова киселина В резултат от действието на различни отрицателни фактори, като..

33.00 лв

Prozis Vitamin C 1000mg With Rosehips е хранителна добавка, която съдържа витамин Ц с добавен екстра..

26.00 лв