Пудовки

Пудовки

Какво са пудовките

Искате да отслабнете, да изваете мускули или просто да се тонизирате, но не Ви се плаща за скъпо членство във фитнесклуб? Тогава е време да започнете занимания с пудовки. Това са компактни тежести за тренировка предимно на горната част от тялото. Подходящи са както за мъжете, така и за жените.


Възможно е да се използват дори от бременни, деца и възрастни хора. Можете да тренирате с тях в уюта на своя дом, а самата тренировка не отнема много време.

Пудовките трябва да присъстват във всяка тренировка на фитнес ентусиастите и бодибилдърите. Те са различно тегло, като ако сте начинаещ можете да започнете с по-малко килограми и след това по малко да ги увеличавате. Самите тежести са компактни и удобни за използване. Не заемат почти никакво място и можете да ги държите в дома си или в гаража. Ако пък времето навън е хубаво, можете да направите една отлична тренировка с тях на открито.

Предназначение на тежестите

  • Развиват мускулите на гърба
  • Развиват мускулите на ръцете
  • Подобряват външния вид
  • Подпомагат отслабването

Оказва се, че пудовките са отлични средства за възвръщане на добрата физическа форма, за тонизиране на тялото и изграждане на мускули. Няма нужда да посещавате фитнес залата всеки ден или да си закупувате скъпи фитнес уреди. Просто вземете две пудовки и това ще е достатъчно да започнете да извайвате желаното тяло. Дори и да сте заклет фитнес маниак, този вид тежести ще са чудесен избор за Вас, тъй като ще направят тренировките Ви по-разнообразни.

Ако желаете да отслабнете, използването на тези тежести е една отлична инвестиция във вашия успех. Те ще Ви помогнат да топите тлъстините, да си върнете тонуса и да сте по-енергични. Пудовките са най-доброто допълнение към всяка програма за отслабване, заедно с подходящ хранителен режим. Те ще помогна също така ако искате да повишите силата на мускулите си и да сте по-издръжливи.

В зависимост от това какви упражнения изпълнявате може да натоварвате цялото тяло. Използват се и горна и за долна част на тялото.
Заради ефикасността им, пудовките се използват както от начинаещи, които искат да горят мазнини, така и от издръжливи спортисти. Упражненията, които може да правите са разнообразни- може да се кляка с тях, да се правят подскоци, лицеви опори и други тренировки.
Няма голяма разлика между тренировките с тях. За някой хора дъмбелите са по-удобни, защото могат да се захващат по всякакъв начин, а пудовките единствено за дръжката. За други трениращи захвата на пудовките е по-удобен.
Това е строго индивидуално и зависи от колко дълго спортувате и колко килограма сте. Кардио тренировките са изморителни, изискват повече повторения и затова тежестта трябва да е по-лека!
Много са подходящи за домашна употреба, защото не заемат място, а може да тренирате почти цялото тяло с тях. Ако се опасявате, че може да наранят настилката използвайте подложки.
За вашето телосложение е добре да изберете лека пудовка, за да може да правите повече клякания ( поне 20 с нея). С кляканията се натоварват бедрата и са едно от най-добрите упражнения за долната част на тялото.
Покажи:
Сортирай по:
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Оцени:
4.58 / 60