Хормон на растежа

Хормон на растежа

Защо е важен хормона на растежа

В последно време, хранителните добавки за покачване хормона на растежа - GH стимулатори стават все по-търсени и използвани от спортисти и бодибидъри. Това изобщо не е случайно, тъй като хормона е изключително важен за мускулното изграждане. Човешкият растежен хормон се синтезира от хипофизната жлеза.

Неговото главно действие е, да регулира нарастването на височина. След като този процес е вече спрял, производството на този хормон постепенно намалява, но без да спира изцяло.

Хормона на растежа е жизненоважен, дори за хората в по-напреднала възраст.От тук идва и въпроса, точно каква функция изпълнява той? Растежният хормон, в своята естествена форма в тялото, е анаболен хормон. Това означава, че този хормон помага за натрупването на мускулна маса. Както вече споменахме, главното действие на хормона на растежа, е нарастването на височина през детството и юношеството.

Той обаче притежава и някои други функции, които изпълнява в тялото- заздравява костите и мускулите, повишава усвояването на минерала калций, стимулира процеса липолиза, подобрява действието на имунната система, подпомага растежа на вътрешните органи и много други. Ако искате да подобрите представянето си в залата, опитайте с приема на GH стимулатори.

Действие на GH стимулаторите

  • Повишават нивaтa нa pacтeжeн xopмoн GH
  • Увеличава мускулния растеж
  • Cтимyлиpaт cинтeзa нa пpoтeини

Добавките са повишаване производството на растежния хормон, или GH стимулатори, в много случаи съдържат няколко специално комбинирани компонента, които имат функцията да насърчават отделянето на растежния хормон. Например, един такъв продукт, може да съдържа аминокиселините орнитин и аргинин. И двете успешно повишават секрецията на този важен хормон, което е цел на много бодибилдъри.

Орнитин и аргинин са аминокиселини, които с повишаването синтеза на растежния хормон, всъщност съдействат за повишаване издръжливостта и силата на мускулите, и увеличават растежа на мускулите.Приема на GH стимулатори ще съдейства да подобрите представянето си в залата. Те също така ще насърчат растежа на мускулите, ще съдействат за по-добро възстановяване, дори ще подобрят качеството на съня. Тези добавки ще помогнат на тялото Ви да преодолее стреса, свързан с ежедневните интензивни тренировки.

Покажи:
Сортирай по:

Haya L-Arginine / L-Ornithine / L-Lysine 100 капсули

Аминокиселините са от решаващо значение за здравето и са жизненонеобходими на спортуващите хора. Ами..

24.00 лв

AMIX Maximum GH Stimulant 120 капсули

Cинepгичният eфeĸт e в ocнoвaтa нa дoбpитe и ĸaчecтвeни peзyлтaти.   Amix Maximum GH Sti..

30.00 лв

Universal GH Max 180 таблетки

GH MAX е създаден за да увеличава хормона на растежа. Как работи GH MAX? GH MAX  работи б..

60.00 лв

SAN ElixAIR 120 капсули

SAN ElixAIR ElixAIR ще увеличи Вашата мускулна маса по възможно най-неповторимия начин. Пригответ..

86.00 лв

NOW Pro GH 612 гр

Pro-GH за увеличаване хормона на растежа NOW® Pro-GH съдържа аргинин, орнитин, глутамин, ли..

90.00 лв

NOW Dopa Mucuna 90 капсули

Dopa Mucuna е продукт, който е създаден, за да може да Ви помогне да поддържате Вашето настроение. Н..

56.00 лв

Animal PM

Animal PM е пълна и цялостна добавка за сериозни културисти и само сериозни културисти. А една опако..

75.00 лв

EVERBUILD Test Build 90 капсули

Test Build от Everbuild е тестостеронов модулатор от ново поколение, който ще ускори мускулния расте..

45.00 лв