Pure Selenium 100 мкг 100 таблеткиPN17881
Pure Selenium 100 мкг 100 таблетки
18.00 лв
product header
Pure Selenium 100 мкг 100 таблеткиPN1788

Все повече се говори за свободните радикали, които по същество представляват остатъчни продукти от метаболизма. Те могат необратимо да увредят клетките и да причинят дегенеративни изменения. В резултат на това настъпват болести на сърцето или рак. Селенът е изключителен минерал – един от най-мощните антиоксиданти, който е способен да ограничи влиянието на свободните радикали.

Обикновено, ние си набавяме този  минерал  от почвата, чрез консумацията на различни растителни храни. Последните изследвания обаче показват, че количеството на селена е понижено още в почвата, а следователно не можем да си набавим достатъчно количество от този важен минерал. Ето защо се препоръчва, ежедневното приемане на Селен, под формата на хранителни добавки.

Selenium на Pure Nutrition е хранителна добавка която ще Ви достави нужното количество селен, за да може тялото Ви да е предпазено от редица заболявания.

Характеристики на продукта:

 • 100 мкг селен на таблетка
 • Осигурява  антиоксидантна защита за цялото тяло
 • Предпазва сърдечно-съдовата система
 • Подсилва действието на имунната система
 • Пречиства и детоксикира тялото
 • Поддържа репродуктивната система
 • Осигурява нормалната мозъчна дейност
 • Предпазва от ставни заболявания


Selenium е хранителна добавка, която ще окаже изключително благоприятно действие върху  имунната Ви система и за здравето на сърцето, черния дроб и други важни органи. Тозипродукт разбира се  дължи действието си  на минерала селен. Селенът е широко популярен с антиоксидантните си способности, благодарение на които ограничава развитието и разпространението на  свободните радикали в кръвта. Този минерал поддържа и стимулира имунната Ви система, подпомага я в борбата  с вирусите и другите патогенни агенти, като увеличава  ефективността на  белите кръвни телца, антителата, макрофагите и интерферонът .

Допълнителният прием на селен, чрез продукта Selenium, може да предотврати  редица опасни инфекциозни заболявания, а ако те са вече на лице, може значително да ги облекчи. В ролята си на  мощен  антиоксидант, минерала селен  взема активно участие в  превенцията и профилактиката  на  сърдечно-съдовите заболявания. Той е важен за контрола и предотвратяването на сърдечните аритмии и неочакваното прескачане на сърцето. Минералът Селен оказва благотворно въздействие върху хормона Т-4 на щитовидната жлеза, поради способността си ефективно да активира ензимите, които осигуряват синтеза на този важен хормон.

Също така, този минерала селен във формулата на Selenium осигурява  детоксикацията на организма от тежки метали, като  олово, платина, живак, кадмий, талий. Благодарение на селена, тези вредни елементи  се превръщат в инертни и безопасни вещества. Минералът Селен е важен и за плодовитостта, тоест  способността за възпроизводство. Освен това има противовъзпалително свойство, като  действа в самото огнище на възпалението при остеоартрит, колит, псориазис.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден.

Разфасовка: 100 таблетки

Състав:

Съдържание в 1 таблетка - 100 мкг Selenium

Дозировка
Доза 1 таблетка
Дози в опаковка 100
Съставки
Селен 100 mcg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Pure Selenium 100 мкг 100 таблетки

 • Производител: Pure Nutrition
 • Код на продукта: PN1788
 • Наличност: В наличност
18.00 лв
Бърза поръчка