Ликопен

Ликопен

Какво е най-важното за ликопена

В наши дни, замърсяването и вредната храна, са ежедневие за всеки от нас. Всички тези отрицателни фактори могат да причинят оксидативен стрес, а вашето тяло и да бъде изправено пред вредното влияние на свободните радикали. Съществуват обаче антиоксидантите - вещества, които могат успешно да ги блокират.

Той е хранително вещество, което определя характерния червен цвят на различни зеленчуци и плодове, като гуава, домати и червен грейпфрут. Веществото се отнася към групата на каротеноидите, към която спадат и лутеина, бета-каротина и зеантина. Най-добрия начин да си го набавите е, като приемате достатъчно пресни зеленчуци и плодове, но това в сегашно време е почти невъзможно.

Ликопен – мощния антиоксидант

Веществото има мощен антиоксидантен ефект. За разлика от бета-каротина, ликопена не се трансформира във витамин А. Всъщност, това уникално вещество е дори 100 пъти по-ефективен антиоксидант от витамин Е. Попаднал във вашето тяло, ликопена ще се свърже със свободните радикали и ще неутрализира вредно им влияние.

Действие на веществото

  • Оказва антиоксидантна защита
  • Допринася за нормалното функциониране на клетките
  • Детоксикира организма
  • Инхибира развитието на тумори
  • Поддържа здравето на сърцето
  • Подсилва имунната система
  • Предпазва от остеопороза

Редица проведени проучвания доказват, че ликопена е невероятно успешен в защитата от различни болести, включително ракови. Един от начините, по които веществото може да блокира растежа на тумор, е чрез подпомагане и стимулиране на клетъчната комуникация. Този антиоксидант може да помогне за превенцията и да участва в лечението на рак на простатата, рак на шийката на матката, рак на кожата, на белия дроб, на панкреаса, на стомаха и др.

Ликопена може да изиграе решаваща роля за предпазването от сърдечно-съдови проблеми, благодарение на функцията си да понижава нивата на вредния холестерол. Също така, той намалява риска от остеопороза. Това полезно вещество също така поддържа здравето на храносмилателната система.

Необходимо е да сте информирани, че вашето тяло не може да произвежда ликопен и трябва да си го набавяте чрез храната. А най-сигурния начин да получавате достатъчно от това вещество и да се предпазите от редица заболявания, е чрез прием на хранителна добавка с ликопен.

Покажи:
Сортирай по:

Natural Factors Lycopene 10 мг 60 дражета

В днешно време, замърсяването и некачествената храна са навсякъде около нас. Всичко това може да пре..

40.00 лв

Haya Lycopene 60 дражета

В днешно време, замърсяването и некачествената храна са навсякъде около нас. Всичко това може да пре..

29.00 лв

NOW Lycopene 10 мг 60 дражета

Lycopene Ликопен е вещество от семейството на пигментите, наречени каротиноиди, което присъства..

60.00 лв

Natural Factors Сао Палмето + Ликопен 442 мг 90 софтгел капсули

Ликопен - един от най-мощните природни антиоксиданти Комбиниран продукт на Natural Factors, ока..

94.99 лв