Тенис на корт

Тенис на корт

Кога се е появил тениса на корт

Независимо какво четете и слушате, здравословния начин на живот не е труден, стига да сте мотивирани. А каква по-добра мотивация от вашето здраве и това на семейството Ви. Много често, лекарите ще Ви посъветват да се движите повече и съвсем правилно-движението е здраве. Един много полезен и известен спорт е тениса на корт.


Практикува се както по целия свят, така и у нас. Той е една чудесна тренировка за цялото тяло. Тениса на корт е много стара игра-датира от няколко хиляди години.

Първоначално, играта е била измислена и практикувана от монасите в Европа, главно с цел развлечение. Интересното е, че се играта се е играела през времето на религиозни церемонии. В самото начало, тениса на корт се е играел с ръце-тоест, топката се е удряла с ръце. След време, на ръцете започнали да се слагат кожени ръкавици, които ги защитавали. Постепенно се появила дръжка, която била удобна за хващане и удара е станал много по-ефективен.

Ползи от тениса на корт

  • Тренира издръжливостта
  • Развива мускулите на цялото тяло
  • Подобрява здравето
  • Поддържа физиката
  • Подпомага свалянето на килограми

Тенисът на корт става изключително популяретн главно във Франция-бил приет дори от кралското семейство. През 16 до 18 век се е наричал "Jeu de paumme" – „играта на ябълката” . Практикувал се от важни благородници и крале, които започвали играта с думата "tenez!", което означавало "Играй!”. У нас тенисът на корт е много популярен, макар че игрища може би има само в големите градове. Все повече родители избират за децата си именно тенис на корт.

Този атрактивен спорт активира и развива мускулите на цялото тяло. Може да се приеме като една много добра кардио тренировка. Подобрява координацията и бързината. Тениса на корт е спорт, който може да Ви помогне да свалите излишни килограми, тъй като движенията при него са интензивни и горят калории. Също безспорен факт е, че този спорт се отразява добре на психиката, тъй като сваля доста от стреса и напрежението.

Няма продукти в тази категория.