Ресвератрол

Ресвератрол

Какво е ресвератрола

Независимо какво правите, във вашето тяло протичат непрекъснати метаболитнеи процеси, всеки ден. Като отпадъчни продукти от тях се отделят опасните свободни радикали. Тези вещества имат отрицателно влияние върху тялото, като най-лошото , което могат да направят е да увредят клетката.

От това произтичат много болести, включително и ракови. Добрата новина е, че има вещества, които могат да елиминират въпросните свободни радикали и това са антиоксидантите. Можете да си ги набавите с помощта на подходяща антиоксидантна добавка.

Един от най-мощните познати антиоксиданти е ресвератрола. Ресвератролът се получава чрез измличане, от някои растения като някои горски плодове, люспата на гроздето и суровите фъстъци. Той е изключително изобилен на полифеноли, които определят неговите антиоксидантни качества. Ресвератрола открива и премахва свободните радикали, като по този начин защитава организма от много заболявания. Този силен антиоксидант притежава способността да подсилва имунитета, като така увеличава устойчивостта на тялото към заболявания.

Предимства на ресвератрола

  • 1. Елиминира свободните радикали
  • 2. Забавя стареенето
  • 3. Заздравява сърдечно – съдовата система
  • 4. Регулира кръвното налягане
  • 5. Понижава лошия холестерол
  • 6. Действа антиканцерогенно
  • 7. Подсилва имунитета

Освен че подпомага функциите на имунната система, ресвератрола има силно противовирусно действие. Той стимулира генерирането на енергия в клетките. Това негово свойство е полезно при тежки физически натоварвания, тъй като съдейства за възстановяването на мускулите след тях. Този полифенол е много ефективен и при ставни оплаквания, тъй като успешно облекчава възпаленията.

Допълнителния прием на ресвератрол може значително да подобри вашето здраве и дори да Ви подмлади. Този уникален полифенол е естествена съставка на червеното вино, и според изследванията е в състояние да удължи живота на клетките. Също така, полифенола може да заздрави сърдечно-съдовата система и да Ви защити от инсулти, инфаркти и атеросклероза. Той освен това се отличава със силно антиканцерогенно действие.

Много изследвания показват, че ресвератрола може да защити тялото Ви от токсини и от появата на ракови клетки. Доказано е, че полифенола има уникалното свойство да отключва и стимулира действието на определени гени в човешкото ДНК . Като резултат от това, той подобрява цялостната обмяна на веществата и ускорява метаболизма.

Покажи:
Сортирай по:

ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО!!! Във връзка с вирусите, които ни нападат в последно време, докторите преп..

32.99 лв

Антиоксидантите се смятат за спасителите, които предпазват човешкото тяло от много болести, включите..

30.00 лв

Grape Seed - Гроздово семе Гроздoво Семe е обект на безбройни научни изследвания, които доказва..

39.00 лв