Яйчен протеин

Яйчен протеин

Яйчният протеин-един от най-пълноценните

Ако тренирате усилено в залата вече сте чували или изпитвали катаболните процеси-през тях вашите мускули се самоизяждат а вашите усилия остават напразни. Единствения начин да съхраните мускулната маса и да я предпазите е, чрез прием на качествен протеин на прах.

Ако сте сериозен бодибилдър такава добавка трябва да приемате всеки ден. Всеки, който има нужда от повече протеини, особено спортистите, може да се довери на ценния яйчен протеин.

Яйцата винаги са били консумирани в големи количества и са предпочитани от спортистите. Всеки може да си приготви яйца, но не винаги това е възможно, поради различни причини. Това е причината, която напоследък превърна яйчния протеин на прах в търсена и използвана добавка. Трябва да знаете, че яйчния протеин е пълноценен и може да се сравнява с най-пълноценните протеинови източници, като суроватката например.

Предимства на яйчния протеин

  • Подпомага мускулния растеж
  • Осигурява допълнителна енергия за мускулите
  • Подобрява възстановяването
  • Увеличава издръжливостта
  • Поддържа функциите на сърцето
  • Стимулира имунитета

Яйчния протеин доказано се нарежда сред най-висококачествените протеини, които един атлет може да получи. Този протеин е богат на ВСАА-аминокиселини с разклонена верига, които подпомагат и засилват протеиновия синтез значително. В яйчния протеин са включени повече от 40 различни протеина. Ето защо, този вид протеинова добавка без съмнение е отличен протеинов източник за всички спортисти.

Една от големите ползи на този вид протеин е, че той практически не съдържа много калории и въглехидрати, което го превръща в перфектна добавка за тези, които желаят да намалят телесното си тегло. Яйчния протеин също така е без мазнини, и е изключително богат на минерали и витамини, като например витамин D например. Холестеролът не присъства в този вид протеин, което практически може да подобри вашето здраве.

Голямо предимство на яйчния протеин е, че се усвоява лесно и пълноценно. Неговото абсорбиране отнема по-малко време, отколкото суроватката. Този вид протеин съдържа голямо количество серни аминокиселини, които са от съществено значение за синтеза на хормони в тялото. Яйчният протеин е с високо качество и много ефективен за растежа на мускулите, както и за скъсяване на времето за възстановяване.

За да предотвратите катаболните процеси, чрез които мускулите се самоизяждат, то важно е да приемате хранителни добавки, под формата на протеини. Всеки, който се нуждае от допълнителен протеин, може съвсем спокойно да се довери на яйчния такъв. Този протеин е пълноценен и високо ценен от професионалните спортисти. Той може съвсем спокойно да бъде сравнен със суроватката, например.

Яйцата, както всички знаят, са изключително ценен хранителен продукт, който присъства в големи количества в хранителния режим на спортуващите хора. Не винаги обаче спортистите, фитнес инструкторите и бодибилдърите имат възможност да си приготвят яйца.

В такъв случай приемът на яйчен протеин е препоръчителен. Що се отнася до полезните действия на хранителната добавка, те наистина са разнообразни. Тя подобрява мускулния растеж, подпомага бързото възстановяване след тренировка, укрепва имунитета и прочие.

Важно е да консумирате яйчен протеин редовно. Той няма да навреди на тялото ви. От него единствено можете да извлечете ползи и никакви негативи. Четете внимателно указанията за прием и дозировка, които производителите са посочили за вас. Те ще ви ориентират, относно това как, кога и в какви количества да приемате хранителната добавка.

Разбира се, че не. Направени са куп изследвания, по отношение на яйчния протеин и нито едно от тях не посочва, че той може да се окаже вреден за човешкото здраве в един или друг момент. Важно е обаче да спазвате стриктно дозировката.

Ако искате да си закупите качествен яйчен протеин, то винаги се насочвайте към места, специализирани в продажбата на такива продукти. Необходимо е търговският обект да ви осигури достъп до информация, свързана с производител, както и състав. Не купувайте, ако продуктът е с неясен произход.
Покажи:
Сортирай по:
Добави в количката
Добави в желани
Добави за сравняване
Оцени:
4.60 / 72