Зелен Чай

Зелен Чай

Зелен чай - вълшебната напитка

В Източните страни, от незапомнени времена, зеленият чай е бил почитан като напитката за дълголетие и здраве. В продължение на много години, всяко поколение предавало на следващото, знанията за лечебните свойства на зеления чай и тайнствата на чайната церемония.

Зелен чай - вълшебната напитка

В наши, екстрактът от зелен чай продължава да се използва, заради своите уникални лечебни качества. Като напитка, той е широко използван в целия свят, като дори понякога се пие вместо кафе.

Полезните съставки в растението

Върху зеленият чай има много проучвания, които доказват без спор, че полифенолите (катехините), които се намират в него, са невероятно полезни за човешкото здраве. Растението е изключително богато на витамини С, Е, А Р, К, РР, D и микроелементи калций, йод, цинк, флуор, мед, манган и фосфор. Трябва да се отбележи, че количеството витамин С в зеления чай, е доста по-голямо от това в цитрусовите плодове.

Предимства на зелен чай на капсули за отслабване

  • Работи като мощен антиоксидант
  • Подпомага редуцирането на излишните мазнини
  • Стимулира и поддържа имунната система
  • Помага за детоксикацията на тялото
  • Защитава сърдечно – съдовата система

Както вече отбелязахме, растението изобилства от полифеноли. Именно тази ценна съставка го прави мощен антиоксидант, който елиминира вредните свободни радикали и евентуална радиация. По този начин, той предпазва всички ваши органи от заболявания, включително и рак. Също така, всички видове зелен чай се отличават антивирусно, противовъзпалително и антибактериално действие, което на практика го превръща в един безвреден природен антибиотик.

Зеленият чай защитава сърдечно – съдовата система и прави стените на капилярите по-здрави и еластични. Също така, не позволява да се отлага плака по стените на кръвоносните съдове. Това растение има уникалната способност, да кара тялото да усвоява избирателно мазнините – приема полезните, а изхвърля вредните. Благодарение на екстрактът от зелен чай, организма не само изхвърля излишните мазнини, но е предпазен от повторно натрупване.

Растението зелен чай има благотворно действие и върху нервната система, като подпомага мозъчната дейност и подобрява паметта. Трябва да се отбележи и способността му да помага за детоксикацията на тялото.Това е от голяма полза за хората, които работят на отрови, защото зеления чай има функцията да изхвърля някои токсини от тялото. Растението съдейства и за намаляване нивата на вредния холестерол, както и на кръвната захар.

За най-добрите цени на екстракт или капсули от зелен чай вижте при нас!

Магазин FitnesHrani е доверен онлайн магазин, работещ с клиенти почти 10 години вече. За това време, ние разбрахме от какво имат нужда нашите клиенти и правим всичко по силите си, за да останат доволни и резултатите са на лице!  Хиляди доволни лица, които се връщат при нас всеки път, когато имат нужда от хранителна добавка, съвет как да я приемат, спортни стоки и още артикули, които вече са около 7000 на брой!

Покажи:
Сортирай по:

В продължение на много векове, хората в далечния изток са били наясно с многото ползи за здравето, с..

19.00 лв

Puritan's Pride Green Tea е натурален продукт източник на стандартизиран екстракт от з..

15.00 лв

Зелен чай с Какао ободрява и тонизира! Поддържането на здравето е една от най-преследваните цел..

29.00 лв

Kaпcyлитe нa Amix Green TEA ca cъздaдeни oт силно концентриран eĸcтpaĸт oт зeлeн чaй.  ..

24.00 лв

Дълголетието и здравето са може би най-големия стремеж и желание на всеки човек. Защото без тях, вси..

39.00 лв

Екстракт от зелен чай Green Tea Extract е много силен антиоксидант. В ролята си на такъв този п..

33.00 лв

Зелен чай Зелен чай ускорява метаболизма, като увеличава нивата на мозъчния химикал норепинефри..

42.00 лв

·  Насърчава здравето на сърдечно-съдовата система ·  Подобрява..

29.00 лв

Prozis Зелен Чай 200мг - зелена светлина за Вашето благополучие Зелен чай EGCG 200mg от Pr..

28.99 лв

Какво представлява Екстракт от Зелен Чай (Green Tea Extract) на NOW Foods Екстракта от зелен ча..

66.00 лв

Комбинира три важни аминокиселини в лесна за прием форма Забързва мастния метаболизъм Поддър..

28.00 лв