Йохимбин

Йохимбин

Какво представлява йохимбин

Йохимбе представлява е вечнозелено дърво, имащо големи, кожести листа. То вирее в тропическото западно крайбрежие на Африка. Хората живеещи по тези земи, широко използват кората на Йохимбе като лекуващо средство за състояния като температура, проказа, кашлица, стенокардия и високо кръвно налягане.

Кората на Йохимбе се характеризира с изключително високо съдържание на едно вещество, наречено йохимбин. То напоследък доби огромна популярност сред бодибилдърите, заради уникалните си качества. Има способността да генерира енергия и да изгаря мазнините. Също така, веществото се смята за изключителен афродизиак. Това име не е просто случайно избрано, а намеква за африканския произход на уникалния алкалоид.

Свойства на йохимбин

  • Увеличава производството на тестостерон
  • Повишава либидото и лекува еректална дисфункция
  • Повишава силата и издръжливостта
  • Осигурява тонус и енергичност
  • Подпомага функциите на нервната система
  • Подпомага отслабването

Как йохимбин ще помогне за редуцирането на мазнините

Всъщност, растението Йохимбе е един от най-древните и широко използвани афродизиаци, като за тнего са знаели още египтяните. През 1997 г. в Германия е проведено изследване, което доказва,че при 71% от приемащите йохимбин се постига повишена потентност. По-късно, благодарение на редица изследвания са доказани неговите свойства, насочени към редуциране на мазнините и процеса на отслабване. Този алкалоид подпомага горенето на мазнините, предимно в коремната област.

Един, два часа след приема на алкалоида, започва да се усеща ефекта му, а това продължава около 2 часа. Тъй като йохимбин инхибира алфа- рецепторите, се повишава липолизата. Освен това се повишават нивата на норепинефрин в кръвта. Норепинефрин има способността да премахва мазнините от тялото, като стимулира пряко вещество, под името хормон-чувствителна липаза. Чрез активиране на този ензим, се подпомага разграждането на мазнините.

Други свойства на алкалоида

Йохимбина е много популярен сред бодибилдърите и спортистите, тъй като има способността значително да повишава енергията и издръжливостта, и дава продължителна сила през тренировката. Това спомага за нарастването на мускулната маса. Този алкалоид успешно се бори със стреса и депресията.

Защо е полезно да приемаме йохимбин?

Йохимбин представлява алкалоид, който има много полезни за организма свойства, но който за съжаление не можем да си набавим в чист вид. Този алкалоид се извлича от кората на дървото йохимбе, което вирее в някои райони на Африка и Азия, а това означава, че няма как да го приемаме чрез храната, поради което трябва да го вземаме под формата на хранителни добавки.

Ако трябва да посочим с какво ще ни помогне приемът на йохимбин, то трябва отново да разгледаме неговите безспорни свойства, а те са многобройни. На първо място една качествена добавка с йохимбин на супер цена ще ни помогне да намалим обиколката на талията, което е проблем както за мъжете, така и за жените и е сериозен фактор в развитието на диабет.

Кои са полезните свойства на йохимбе?

Вече посочихме една важна част от полезните свойства на алкалоида йохимбин, но нека отново се спрем на неговите качества и най-вече на способността му да въздейства върху цялото тяло по един мек, но много категоричен начин.

Подпомага изгарянето на мазнините

Добавките с йохимбин са утвърдени като сигурен фатбърнър и това се дължи на способността им да повишават отделянето на инсулин от надбъбречната жлеза. Инсулинът, както знаем е пептиден хормон, отговарящ пряко за метаболизма на мазнините и въглехидратите. Това означава, че приемайки мазна и високовъглехидратна храна, ние ще можем да избегнем натрупването на мазнини в областта на корема, ако приемаме йохимбин, като хранителна добавка.

Самата редукция на вече натрупана наднормена маса се улеснява значително с тази добавка, тъй като йохимбинът стимулира изгарянето на мазнините чрез симпатиковата нервна система, като същевременно дава енергия, която ни е нужна за активна тренировка. По този начин можем да се радваме на синергичното действие на този уникален продукт, при което изгаряме мазнини и разполагаме с допълнително енергия, вместо да я губим и да се чувстваме уморени.

Повишава половата мощ

Йохимбинът успява да стимулира отделянето и на други хормони в човешкото тяло, а не само това на инсулина. Повишавайки нивата на тестостерона, тази добавка повлиява чудесно състояния на еректилна дисфункция и понижено либидо. Това се дължи на неговата способност да разширява кръвоносните съдове и да повишава притока на кръв към гениталиите и центровете в мозъка, отговорни за половото желание.

Този продукт е изключително ефективен афродизиак, който може да се използва както от мъже в активна възраст, така и от по-възрастни господа, като те могат да извлекат и допълнителни ползи от приема на йохимбин, тъй като той понижава стойностите на артериалното налягане и риска от образуване на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове.

Дава енергия на цялото тяло

Едно от най-уникалните качества на добавката йохимбин е способността му да дава енергия на цялото тяло, а това включва не само мускулите и двигателно опорния апарат, което е търсен ефект от спортистите и бодибилдърите, но също и перфектно дозирана мощ на всички органи, съставящи нашия организъм.

Повишавайки притока на енергия, добавката йохимбин подобрява и мозъчната дейност, като засилва концентрацията и подобрява паметта, а също и подпомага отделянето на хормоните на щастието – допамин и серотонин, с което се бори успешно с ежедневния стрес и някои форми на депресия.

Няма продукти в тази категория.