Спирулина

Спирулина

Лечебните водорасли Спирулина

Бихте ли повярвали, че съществува водорасло, с почти чудодейни лечебни качества? Има такова водорасло и името му е Спирулина. Това синьо-зелено водорасло се отличава с лесна смилаемост и значително висока бионаличност.

Високата бионаличност значи, че в кръвта ще бъдат абсорбирани по-пълноценно всички хранителни вещества. Това водорасло се смята за супер храна, заради невероятно богатото му съдържание на полезни хранителни вещества, а освен това е чудесен продукт за отслабване.

Полезни вещества във водораслото

Върху това ценно водорасло са проведени редица изследвания. Те доказват, че в състава му се съдържат повече от 100 полезни хранителни вещества, които са активни както всяко поотделно, така и синергично, допълвайки полезните качества едно на друго. От всичките 100 компонента, приблизително 60% са протеини, а останалата част се пада на витамините и фитонутриентите.

Микроводораслото включва също така антиоксиданта бетакаротин, много важни аминокиселини, както и полизахариди. Богато е на полезни мастни киселини като гама-линоленова киселина (GLA), съдържа също алфа-линоленова киселина (ALA), арахидонова киселина (АА), докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA), линолова киселина (LA), и стеаридонова киселина (SDA).

Лечебни способности на Спирулина

  • Подсилва имунитета
  • Регулира храносмилането
  • Премахва умората и дава енергия
  • Детоксикира организма
  • Нормализира апетита
  • Предпазва бъбреците и черния дроб

Както вече споменахме, около 60% от това уникално водорасло, се падат на протеините, които са пълноценни, защото включват всяка от незаменимите аминокиселини. Тях, вашето тяло не е способно да произвежда, а приемайки спирулина на прах Вие ще ги получите накуп. Протеините във водораслото, превъзхождат в голяма степен останалите растителни протеини. Могат да се сравнят дори с животинските протеини и техните качества.

Спирулината съдържа комплекс пигменти, с характерно противовъзпалително и антиоксидантно действие. Водораслото има способността да подсилва имунната система и да прави организма по-устойчив. Също така подобрява храносмилането и комуникацията между клетките. Тези невероятно свойства на синьо-зеленото водорасло, се определят от високото съдържание на полизахариди, бета-каротин и факоцианин.

Водораслото подпомага способностите на тялото да създава червени кръвни телца. Допълнителния му прием, чрез хранителна добавка може значително да увеличи количеството желязо в кръвта. Водорасли спирулина на таблетки помагат и за отслабване, тъй като е успешно средство за контролиране и намаляване на апетита. Водораслото нормализира микрофлората, като потиска развитието на патогенни микроорганизми и подпомага развитието на полезните бактерии.

В магазин FitnesHrani.com ще намерите качествени водорасли спирулина на прах и под формата на таблетки на ниски цени!

Покажи:
Сортирай по:

Haya All Natural Spirulina 500 мг 100 таблетки

Изпитайте лечебната сила на “супер храните“ върху себе си, чрез продукта All Natural Spi..

26.00 лв

NOW Chlorophyll 100 мг 90 капсули

Хлорофил (Chlorophyll) е продукт, който е добит от растението люцерна. Неговите способности са ..

44.00 лв

NOW Spirulina 100 таблетки

Спирулина (Spirulina) Това е наименованието на синьо-зелените морски водорасли, познати още к..

28.00 лв

NOW Spirulina 200 таблетки

Спирулина (Spirulina) Това е наименованието на синьо-зелените морски водорасли, познати още кат..

50.00 лв

Nature's Way Spirulina 380 мг 100 капсули

Ако сте човек който винаги е в движение и трудно намирате време да ядете прилична храна, или пък иск..

32.99 лв

Naturalico Organic Spirulina 90 капсули

         Поддържа доброто здраве на сърцето и мозъка     &nb..

25.00 лв

NOW Chlorella Organic 500 мг 200 таблетки

Хлорела Забелязали ли сте, че почти всеки ден се говори за токсичните странични ефекти на живот..

56.00 лв

NOW Chlorella 60 таблетки

Хлорела (Chlorella) Това е продукт, който Ви осигурява богато наличие на витамини, протеини и м..

36.00 лв