Ленено масло

Ленено масло

Какво знаем за лененото масло

Вероятно много пъти сте чували за лененото масло, с неговите многобройни ползи за здравето. Ако смятате, че мазнините са вредни, трябва да Ви информираме, че вече е доказана необходимостта от тях в хранителния режим.

Лененото масло е изключително изобилно на полезни мазнини, които са жизненоважни за цялостното здравословно състояние на всеки организъм. Това масло съдържа толкова ненаситени мастни киселини, колкото съдържа единствено рибеното масло. Повечето изследвания категорично доказват, че неговата употреба е в състояние да понижи риска от инсулт с до 37%.

Този вид масло се добива от растението лен, като се смилат или смачкват неговите семена. Растението лен може да се открие в Азия и Европа при умерен климат. Хората там използвали масло от ленено семе с лечебни цели, в продължение на много години. Маслото от растението лен включва основни хранителни вещества, като минерали, витамини и разбира се мастни киселини. Ако желаете да получите всички ползи от лененото масло, вече можете да намерите различни добавки, които го включват в състава си.

Защо да приемате Ленено олио под формата на каспули

  • Намалява високия холестерол
  • Защитава от сърдечно – съдови болести
  • Подобрява обмяната на веществата
  • Регулира хормоналния баланс

Със сигурност, най-важните и лечебни елементи в състава на лененото олио са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%).То обаче има и полезни съставки като витамин F (46%), витамините А и Е, магнезий, калий, цинк, протеини, фибри и други полезни вещества, влияещи благотворно върху здравето.

Категорично е доказано, че ленено масло намалява риска от болки в гърдите и стенокардия, намалява нивото на холестерола, а също така понижава високото кръвно налягане. Има проучвания върху неговия ефект, при хора със заболявания на мозъка и нервната система, а резултатите са смайващи. Оказва се, че маслото може да задейства нервните импулси, чрез подхранване на нервите.

Ленено масло на капсули е чудесно профилактично средство, по отношение на инсулта и сърдечно - съдовите болести. То спомага за връщане в здравословни граници на повишеното кръвно налягане, понижава риска от някои ракови болести, действа добре върху състоянието на ставите и сухожилията , а също така намалява оплакванията, свързани с диабетичната невропатия. Освен това, то облекчава предменструалните симптоми при жените. Освен всичко това, маслото действа добре върху здравето на кожата и нервната система.

За най-добри цени и качествени продукти, потърсете нас!

Магазин FitnesHrani е доверен онлайн магазин, работещ с клиенти почти 10 години вече. За това време, ние разбрахме от какво имат нужда нашите клиенти и правим всичко по силите си, за да останат доволни и резултатите са на лице!  Хиляди доволни лица, които се връщат при нас всеки път, когато имат нужда от хранителна добавка, съвет как да я приемат, спортни стоки и още артикули, които вече са около 7000 на брой! Уверете се сами!

Покажи:
Сортирай по:

Сигурно вече знаете, че освен вредни има и изключително полезни мастни киселини. Представяме Ви прод..

37.99 лв

Незаменимите омега полезни мазнини са важни за нормалното функциониране на редица биохимични процеси..

22.00 лв

Сигурно вече знаете, че освен вредни има и изключително полезни мастни киселини. Представяме Ви прод..

23.00 лв

Flax Oil Flax Oil е извънредно богат на витамини и минерали - цинк, желязо, магнезий, сяра, кал..

30.00 лв

Flax Oil - ленено семе Flax Oil намалява нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, спом..

61.00 лв

Flax oil - ленено масло Напоследък много се говори за ползите за здравето от лененото масло, но..

36.00 лв

Подпомага редукцията на теглото Благоприятства здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система ..

26.00 лв