NOW Magnesium Citrate 120 капсулиNOW12941
NOW Magnesium Citrate 120 капсули
47.00 лв
product header
NOW Magnesium Citrate 120 капсулиNOW1294

Магнезий - важен минерал за Вас


Минералите са ключов компонент за нормалното  функциониране на организма. Те са основната изграждаща  част на костите и зъбите, влизат в състава на  мускулите, нервните клетки, хормоните, ензимите и кръвта. Дефицитът на минерали във вашето  тяло, дори и в незначителни  количества,  може да доведе до увреждане на здравето. За да се поддържа добро здравословно състояние е нужно правилното и балансирано хранене. Съвременните методи на култивиране, обработка и консервиране на храната обаче,  могат да доведат до снижаване на нивото на минералите в нея.

Това е така, защото често хапваме извън дома, а качеството на тази храна  трудно може да бъде проверено. Освен това, при готвене и съхранение на храната, някои от минералите се губят. Magnesium Citrate на NOW Foods е хранителна добавка, която ще Ви осигури Магнезий-един от най-важните минерали за вашия организъм. Magnesium Citrate Ви доставя Магнезий, под формата на цитрат -тази  мощна  форма има изцяло  органичен произход, който има висока биоактивност. Така освен, че си набавяте голяма доза Магнезий, Вие го получавате във форма, която се усвоява лесно и пълноценно във вашето тяло.
 

Действие на Magnesium Citratе

  • Редуцира стреса;
  • Намалява умората;
  • Подпомага и предпазва нервната система.


Магнезият има задачата да поддържа здравето на нервната Ви система. Той участва в синтеза на протеини, участва в образуването на колагена и хрущялите, осигурява нормалната дейност на храносмилателната система. Важен е за метаболизма, тъй като активира много ензими отговарящи за този процес. Магнезият изпълнява основна роля за  мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост. Подобно на витамин Д, Магнезият подпомага усвояването и разпределянето на калция и фосфора в костната тъкан, а също така играе важна роля и при превенцията и борбата срещу симптоми като високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и диабет.

Магнезият може да се нарече "антистресов" минерал, тъй като има свойството да  регулира силата на реакцията на организма към даден фактор като  студ, кавга, внезапен силен шум и т.н.. Колкото по-голяма  е липсата на магнезий, толкова човек  става по-чувствителен, нервен и притеснен. Тази силна реакция към неблагоприятните фактори, поражда след себе си  още по-голяма нужда от Магнезий. Така се стига до един омагьосан кръг, които може да доведе до изтощение и депресия. Магнезият  също така подсилва  и стимулира имунната Ви система, а също и  поддържа нормалния сърдечен ритъм. Всички тези ползи можете да получите с продукта Magnesium Citrate!

Начин на употреба: Приемайте 3 капсули дневно с храната.

Опаковка: 120 капсули

Състав:

Serving Size: 3 Vcaps®
Servings Per Container: 40
  Amount Per Serving % Daily Value*
* Percent Daily Values are based on 2,000 calorie diet. † Daily Value not established.
Calories 7  
Total Carbohydrate 1.7 g 1%
Magnesium (from Magnesium Citrate) 500 mg 125%


Other Ingredients: Cellulose (capsule), Silica and Magnesium Stearate (Vegetable Source)

Contains no: sugar, salt, starch, yeast, wheat, gluten, corn, soy, milk.

Warnings: Please discard the inedible freshness packet enclosed.

Vegetarian Formula.

Vcaps™ is a trademark of Capsugel.

Дозировка
Доза 3 капсули
Дози в опаковка 40
Съставки
Въглехидрати 1.7 g
Калории 7
Магнезий 500 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW Magnesium Citrate 120 капсули

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW1294
  • Наличност: В наличност
47.00 лв
Бърза поръчка