Протеинови шейкове за мускулна маса

Публикувано от Лидия Костова 22/08/2011 1 Коментари Хранене,

Протеиновите  шейкове извървяха дълъг път от смесите с тебеширен вкус  до вкусните протеинови шейкове с вкус на шоколад или всякакви видове плодове.

протеинови шейкове

 Мускул в чаша

Протеин на прах и вода. Вода и протеин на прах .Същото, но в обратен ред.  Човек би си помислил, че това са всички варианти по  които можем да приемаме дозата си протеин.  Въпреки това, ние ви казваме, че не само можете  но в действителност, трябва да ги разнообразявате, за да  получавате много повече от тях!

Има много варианти ..  Бихме  искали да ви запознем с няколко нови идеи (или може би нови вариации на стари идеи).

 Протеин

Първо малко предистория на протеина. Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че имате нужда от него  Косата, ноктите, кожата, мускулите ...  всички те разчитат на аминокиселини за растеж, регенериране и здраве. Ясно и просто.

gold standard
В действителност, самата дума протеин произлиза от гръцката дума "Протос", което означава "първи".  Това трябва само по себе си, да ви говори колко наложителен е протеина в диетата ви.

Приемът на протеин приблизително 2 грама на килограм телесно тегло е довело до увеличаване на превенцията на претрениране.  Това проучване е проведено в Ball State University на 17 трениращи  мъже. Те са били поставяни на четири седмична  програма, при която са правили по 8-12 повторения  за 3 серии  - по осем упражнения през първите две седмици, а след това по  пет серии / и  пет упражнения с  3-5 повторения през останалите две седмици .

Мъжете приемали като добавка аминокиселини или плацебо за целия период с продължителност на четири седмици.   При тези, на които са били дадени  аминокиселини, са измерени положителни промени в общия тестостерон, съотношението на тестостерона на протеин, който го транспортира, и хемоглобина в сравнение с плацебото .

Има различни видове протеини, всеки със собствените си плюсове и минуси.  Без да влизаме в  много подробности, ето някои от основните неща ,които трябва да знаете :

Соев протеин

Соевият протеин като цяло е с много нисък или без съдървание на мазнини, холестерол и лактоза.  Анаболните изофлавони в соята (генистеин и daidzein), не само са показали ефекти като мощни антиоксиданти , но е доказано, че  действат блаогополучно  на здравето особено върху жените .

Има ценни съставки включващи: сапонини, фитостероли и изофлавони .   Сапонини поддържат здрава имунната система.  Анаболните изофлавони в соята, не само са с доказа  ефект като мощен антиоксидант.

Яйчен протеин

Очевидно яйчния протеин се извлича от яйцата .  Ние всички знаем, че яйцата (и белтъка ) са основен елемент в хранителния режим на всеки културист.  Без въглехидрати ,  полезни мазнини, много протеин, това е идеалната хранителна диета за всеки спортист.  Яйцето е всъщност толкова важно в света на храненето, че, когато учените и изследователите сравняват биологична стойност на храните, те използват яйцето като златен стандарт (с BV от 100).

Яйчния протеин съдържа всички незаменими аминокиселини в точните пропорции,които изисква  организма за оптимален растеж .  Качеството на протеини в яйцата означава, че всичкия яйчен протеин може да се използва за синтез , без да се използва  като гориво или да съхранява като мазнина

Суроватъчен протеин

Сега, стигаме до краля  на протеините - Сурватката

Суроватъчният протеин  стига до мускулите (с цел да се възстановят и регенерират), по-бързо, отколкото всеки друг вид протеин.
Всички сме чували, че трябва да приемаме  въглехидрати след тренировка , за да повишим нивата на инсулина, за да се създаде анаболна околната среда (и по този начин да  растем).

Наскоро излезе наяве, че  не  въглехидрати са това , което ни помага  да растем, а по - скоро, една аминокиселина от ВСАА ( клон верига аминокиселини), Левцин, които стимулира анаболните процеси.

Ако сте приели достатъчно Левцин след тренировка, след това не е нужно да се притеснявате за въглехидрати, защото това BCAA е insulinogenic и н изграждане анаболна среда, от която се нуждаете.

Според проучванията суроватъчния протеин съдържа перфектна комбинация от всички аминокиселини на грам в точните концентрации, за оптимална производителност в тялото. Хормоналните и клетъчните резултати изглеждат да бъде също значително увеличени с допълнението на суроватъчния протеин.

Така че след всичко, което казахме  имате огромен избор от протеини на пазара, които може да използвате като база на вашите шейкове.

Сега тук вече става интересно  Както казахме преди, не е нужно да следвате традициония метод - вода и протеин.  Можете да добавяте екстри като плодове (които са с високо съдържание на антиоксиданти , флавоноиди, прости въглехидрати и вкус), ядки и семена (с високо съдържание на здравословни омега-3 мазнини и 6, които са чудесни за сърцето си), или дори да сложите  кисело мляко ( с високо съдържание на калций , витамин D , и пробиотици, за да помогне с храносмилането ).

Моля, оценете статията и напишете мнението си за нея - хареса ли ви, за какво искате да четете още и дали сте доволни от прочетеното.