10 Хранителни Стратегии за преса (плочки на корема)

Публикувано от Лидия Костова 19/08/2011 2 Коментари Хранене,

С какво да се храним, за да имаме плочки на корема


Кой не иска ПРЕСА

6-редовата преса е отличителният белег на всяко изваяно тяло.

Опитайте тези 10 стратегии и скоро  и вие ще искате плажният сезон да бъде целогодишно събитие.

1. Пийте повече суроватъчен протеин

Че суроватката помага за изграждането на мускулната тъкан, вече е стара новина.  Но, знаете ли, че богатото й съдържание на левцин също означава, че тя стимулира мастно киселинното окисляване ( левцинът също така повишава синтеза на мускулния протеин, което същевременно намалява неговото разграждане).  Едно изследване от 2006 г. показа, че  60 грама суроватъчен протеин на ден, в сравнение с 60 грама соев протеин или 60 грама въглехидрати, довежда до значително намаляване на телесните мазнини и тегло след 6 месеца.

За суроватъчният протеин също така е известно, че  дава по-голямо чувство на ситост.  А ако сте сити , теоретично трябва да  ядете по-малко!  Или поне ще  бъдете по-малко гладни, най-малкото.

2. Мляко и млечни продукти

Мляко и калций

Освен  за заздравяването на костите и понижаване на кръвното налягане, наскоро започна да се говори и за връзка между калция и теглото.

Докато някои  проучвания показват, че калция, може да помогне  за управление на теглото, то други не  отчитат  такъв ефект.

Данните от клиничните изследвания са различни,  дължащо се на продължителността на изследването или на факта, че в някои изследвания се приемали извлечено количество калций, а не от млечните продукти.  Защо произхода на калция има значение?  Тъй като млечните продукти съдържат също и витамин D.

Едно 24-седмично проучване на загуба на тегло при затлъстели възрастни, показа, че тялото  губи  26%  повече мазнини, ако  се приема  висока доза калций (1,200-1,300 мг калций /на ден ), но по изумителни са 70% по-голяма загуба ако се приемат повече млечни продукти (1200 - 1300 мг калций / ден, получени единствено чрез млечни храни!!).

Витаминът D е неразривно свързан с калция, защото той насърчава усвояването му.  В допълнение към значението на витамин D в поддържането на нормални нива на калций в кръвта, лабораторни изследвания показват, че калцият и витамин D могат да работят заедно, за да регулират  метаболизма на мазнините в мастните клетки, като потискат синтезирането на мазнините.  В допълнение, ниските  циркулиращите нива на витамин D са свързани с излишната мастна тъкан (мазнини).

3. Яжте по-голямо количество храна

Не забравяйте книгата „Яжте повече, за да тежите по-малко”. Имаше известна доза истина в заглавието. В продължение на няколко години, изследователя д-р Барбара Ролс, е изучавал как обемът на храна в едно хранене се отразява  в/ у нашата ситост и поради това броят на калориите, които сме поели. Ролс  ни казва, че  трябва да се фокусираме върху плътността на енергията на храните и да консумираме храни с ниска енергийна плътност, тези  които са с ниско съдържание на калории. Храни с ниска енергийна плътност са бульоните, супите, нишестените зеленчуци, плодовете (без сушените) и протеиновите шейкове.

4. Яжте по-често

Това ни би трябвало да ви затруднява, но някои хора буквално трябва да настройват смарт телефоните си, за да ги подсещат,че е време за хранене. Когато ядем, ние горим калории (термогененият ефект на храненето) и  в крайна сметка ще бъдем по-малко гладни и ще предотврати преяждането .Така че, направете каквото е необходимо, за да не забравяте да ядете по-често.

5. Пийте зелен чай

Зелен чай

Екстрактът  от Зелен чай, когато се комбинира с кофеин, увеличава разхода на енергия (изгорени калории).
Чаят има и множество други предимства, така че с добавянето му към диетата определено няма да сбъркате.  Ако предпочитате, опитайте с енергийна напитка с екстракт от зелен чай и кофеин

6. Спрете наситените мазнини

Да, има храни, които все още съдържат наситени мазнини .  Дори и при много ниски нива на потребление, 1-3% от общия прием на енергия, наситените мазнини увеличават риска от коронарна болест на сърцето.

В допълнение към всички лоши неща, наситените мазнини  увеличават  и риска за  сърцето . Така че,  четете  етикетите.  Ако на етикета  на продукта пише наличие на "частично хидрогенирано масло", изхвърлете го.  Сърцето, червата и останалата част на тялото ви ,искрено ще ви благодарят.

7. Яжте  мазни риби

Омега 3 мастните киселини са свързани със здравото сърце, хубавата кожа, потискане  на депресията и  други предимства.  Те също така намаляват мастната тъкан, най-вече в областта на корема.  Проучванията показват, че омега 3 мастни киселини повишават експресията на гени, които водят до окисляване на мастните киселини и намаляват риска от  затлъстяване.
Така че яжте  сьомга, скумрия, херинга, камбала, сардина и риба тон.  Ако не обичате риба, приемате  рибено масло под формата на добавка

8. Бъдете предпазливи с продуктите без захар

Работата е там, че много продукти които се водят без захар, съдържат  захарен алкохол в тях, които могат да предизвикат подуване и дискомфорт в коремната област.

В големи количества  могат да  предизвикат слабителен ефект при някои хора.  Тези алкохоли са известни с техните "-ол" окончания: манитол, сорбитол, ксилитол, лактитол, малтитол.  Манитол е най-големия вредител, когато става дума за газове и подуване на корема.

9. Не яжте много сладко

Очевидно  сладките неща,  няма да ви помогнат да  изглеждате като топ модел.  Все пак, ако ви се яде сладко, може  да преминете към приемането на такива с изкуствени подсладители. Тези със сини, жълти и розови цифри в съдържанието им.

Повечето подсладители съдържат много малко, ако имат изобщо калории  и те няма да изстрелят  инсулина ви , така както захарта ще го направи.

10. Алкохолът

 

алкохол и фитнес


Ако ви се пие алкохол , поне пийте вино  ,за да си доставите антиоксиданти.  Но сериозно, намалете алкохола.
Познавате ли някой , с перфектни коремни мускули , които да пие често? (и да, веднъж седмично се брои като редовно!)?  Не, не, освен ако  не е  генетичен изрод  по природа.  А най-вероятно  ако вие бяхте с такива гени, сега нямаше да четете  тази статия.

Прилагайте тези техники и методи и ще останете доволни от резултата!