Канела за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 27/02/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

С какво е полезна канелата


Известно е, че метаболизмът се засилва от подправки като канела, къри, лют червен пипер, джинджифил и кимион.Всички те, могат да помогнат за намаляването на телесните мазнини. Канелата е може би най-широко признатата подправка за засилване на метаболизма. Канелата може да преобрази метаболитната активност на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и също така повишава чувствителността към инсулин. Инсулинът е основният хормон, който управлява използването на енергията на организма. Промяната в чувствителността към инсулин е основният определящ фактор за процеса на загуба на телесни мазнини.

канела за отслабване

 

Канела повишава инсулиновата чувствителност


Увеличаването на чувствителността към инсулин, кара вашето тялото да влезе в режим на изгаряне на мазнини. Инсулинът става по-ефективен при процеса на изгаряне на мазнини във вашето тяло. По-специално, регулирането на плазмената глюкоза се използва в голяма степен от черния дроб и мускулите. Глюкозата се окислява и се съхранява под формата на гликоген в мускулите. Тя може да се съхранява под формата на гликоген или мазнини в черния дроб.

 

Намаляване на чувствителността към инсулин


Организмът преминава в режим на омазняване, когато инсулиновата чувствителност спада. При по-ниски нива на кръвната захар, инсулинът се намалява чувствително. Повишеното ниво на инсулин улеснява съхраняването на мазнини в мастните клетки. Утилизацията на глюкоза от черния дроб и мускулите намалява, защото те намаляват чувствителността си към инсулин, в сравнение с мастните клетки. Ето защо, прекомерните телесни мазнини и затлъстяването може да доведат до повишени плазмени нива на инсулин.
 

Стабилност на плазмената глюкоза


Канелата има тенденция да поддържа глюкозата в плазмата при нормални или почти нормални нива. Плазмената глюкоза е по-стабилна и остава в нормалните си нива, когато се повишава чувствителността към инсулин. Контролът над апетита е много по-лесен, когато нивото на инсулин е стабилно и поради факта, че чувствате по- малко глад. Следователно е по-лесно регулирането на теглото на тялото, с приемането на канела.Метаболизмът се повишава от консумирането на 1 грам на ден.

Напишете вашия коментар