Фолиева киселина - с какво ни помага

Публикувано от Лидия Костова 09/04/2020 1 Коментари Здраве и красота,

Навярно по-голямата част от хората, които в момента четат днешната ни статия, са чували за фолиевата киселина, приемали са я в определен етап от живота си или са се запасили с една такава опаковка, но все още изпитват известна доза колебания, относно това дали да стартират с приема й.

В редовете по-долу ще се опитаме да споделим с вас колкото се може повече полезна информация, отнасяща се за фолиевата киселина, като се надяваме, че по този начин ще задоволим до голяма степен вашето любопитство и желанието ви непрестанно да черпите все повече нова и полезна информация.

Преди да преминем към съществено важната информация, отнасяща се за фолиевата киселина, то ще споделим, че тя е позната още като витамин В9. Твърде вероятно е да сте я срещали именно под това нейно  наименование. Знаете ли, че всеки един човешки организъм непрестанно изпитва глад и потребност за фолиева киселина, но за съжаление не успява сам да я произвежда.

Напомняме, че всяка една жена, която иска в най-скоро време да се сдобие с рожба или всички онези, които вече са на път да се превърнат в родители, то препоръчително е да приемат именно този витамин В9.

Какви са основните ползи от приема на фолиева киселина

Както вече споменахме, този витамин няма как да бъде произведен от човешкия организъм, както и не може да бъде съхраняван дълго време. Ето защо е от ключова необходимост всеки ден да си го набавяме, чрез храните, които консумираме, или чрез приема на хранителни добавки.

Фолиевата киселина участва активно при производството на кръвни клетки и затова тя се приема като един от факторите, способстващи за подобряване състоянието на кръвта. Посредством тази киселина се активизира клетъчният растеж. Ако този витамин е в недостатъчно количество в организма ви, то вие ще саботирате успешно усвояването на много други витамини от група Б и най-вече Б12.

Приемайки я в достатъчно количество, то вие лесно можете да се преборите със стреса, който обикновено нахлува непоканен в живота ни и успява да създаде предпоставки за тревожност, безпокойство и неблагоразположение на ума и тялото.

Какво трябва да знаем за приема на фолиевата киселина по време на бременност

Смятаме, че това е един от основните въпроси, от които се вълнуват не малка част от хората, които са в тръпнещо очакване много скоро да се превърнат в родители. Когато жената разбере, че е бременна, тя обикновено веднага решава да посети своя гинеколог и да се довери сляпо на съветите и насоките, които получава от него.

Абсолютно убедени сме, че едно от първите неща, които ще чуете от специалист, е свързан ос приема на фолиева киселина. Това категорично е единственото нещо, от което организмът ни се нуждае в двойни дози, когато забременеем. В никакъв случай не дръзвайте да подхождате нехайно към приема на витамин Б9, тъй като той е от ключова важност за развитието на самия плод.

Всяка една бременна жена, до която успяхме да се допитаме, затвърди подозренията ни, че фолиевата киселина е едно от най-важните неща, за които мислят бъдещите майки. Благодарение на витамина от група Б, плацентата се сформира правилно и плодът се развива така, както подобава, през първите седмици след зачеването.

Какви са последиците от недостига на фолиева киселина

Няма да изпадаме в кой знае какви подробности, относно това какви могат да са рисковете от недостига на фолиева киселина, тъй като смятаме, че всеки един от вас може индивидуално да се консултира със специалист, да се подложи на нужните изследвания и да се направи заключение, отнасящо се единствено до него самия.

Ще вмъкнем само, че липсата на фолиева киселина успешно може да доведе до анемия, както и до сериозни проблеми с гръбначния стълб. Освен всичко това, липсата й е предпоставка за множество ракови заболявания.

Онези от вас, които са в търсене на качествена фолиева киселина, под формата на хранителна добавка, то ние им предлагаме да си я набавят като посетят онлайн магазина FitnesHrani.com.

1 Коментари

Milena:
22/08/2011, 10:09:46 AM
Отговор

Mnogo polezna publikaciq. I jenite kakto mujete sa ambiciozni ne tolkova za muskolna masa, kolkoto za svalqne na kilograni i zapazvaneto im, no vsi4ki ambicii otivat podqvolite, kogato zabremeneem. Da ochakvame li saveti za trenirovki pri bremenni?

Консултант от Фитнес Храни:
22/08/2011, 01:11:33 PM

Ще има статии за поддържане на формата при бременност. :)

Напишете вашия коментар