NOW Chromium Picolinate 100 капсулиNOW14201
NOW Chromium Picolinate 100 капсули
20.00 лв
product header
NOW Chromium Picolinate 100 капсулиNOW1420

Хром (Chromium) като добавка се усвоява най-добре от тялото, когато се приема под формата, наречена хром пиколинат (Picolinate).

Хром (Chromium Picolinate) е ключов и незаменим минерал за производството на инсулин в тялото, синтезата на холестерола, мазнини и протеини. Инсулинът е хормонът, който стабилизира нивата на кръвната захар в тялото. Хром (Chromium Picolinate) е нужен за образуването на енергия, защото той участва в метаболизма на глюкозата и затова понякога е наричан “фактор на толерантност към глюкозата” (GTF). Той има силно влияние върху обмяната на мазнините и увеличаването на мускулната маса. Изследвания показват, че ниски нива на хром в кръвната плазма са индикация за заболяване на коронарната артерия. При бременни жени е необходим допълнителен прием на хром поради развиващия се зародиш. Дефицитът на хром води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и води до развитието на атеросклероза, поява на умора и неадекватен метаболизъм на аминокиселини.

Хром (Chromium Picolinate) има голямо значение за профилактиката на захарния диабет и сърдечно-съдовите заболявания, той също така забавя процесите на стареене. С възрастта нивата на хром в организма намаляват и приемът му като хранителна добавка е задължителен.

Разфасовка: 100 капсули

Начин на употреба: Една доза с всяко хранене.

Продуктът не е лекарствено средство.
  Стойност % от дневна доза
Дозировка  
Доза 1 капсула -
Дози в опаковка 100 -
Минерали  
Хром (Chromium) 200  mcg 167%
* Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

Код: NOW1420

 

Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 100
Съставки
Хром 200 mcg
5 NOW Chromium Picolinate 100 капсули
Тъй като съм вегетарианка от 4 години и възразстта ми напредва, пия всякакви видове добавки с които да си набавям нужните вещества. Този продукт конктерно го приемам заради забавянето на процесите на стареене.
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW Chromium Picolinate 100 капсули

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW1420
  • Наличност: В наличност
20.00 лв
Бърза поръчка