NOW Chromium Picolinate 250 капсулиNOW14221
NOW Chromium Picolinate 250 капсули
45.00 лв
product header
NOW Chromium Picolinate 250 капсулиNOW1422

Хром пиколинат


Хром(Chromium Picolinate) е ключов и незаменим минерал за производството на инсулин в тялото, синтезата на холестерола, мазнини и протеини. Инсулинът е хормонът, който стабилизира нивата на кръвната захар в тялото. Хром (Chromium Picolinate) е нужен за образуването на енергия, защото той участва в метаболизма на глюкозата и затова понякога е наричан “фактор на толерантност към глюкозата” (GTF). Той има силно влияние върху обмяната на мазнините и увеличаването на мускулната маса.

Изследвания показват, че ниски нива на хром в кръвната плазма са индикация за заболяване на коронарната артерия. При бременни жени е необходим допълнителен прием на хром поради развиващия се зародиш. Дефицитът на хром води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и води до развитието на атеросклероза, поява на умора и неадекватен метаболизъм на аминокиселини.

Хром (Chromium Picolinate) има голямо значение за профилактиката на захарния диабет и сърдечно-съдовите заболявания, той също така забавя процесите на стареене. С възрастта нивата на хром в организма намаляват и приемът му като хранителна добавка е задължителен.

Опаковка: 250 капсули

Начин на употреба: Една доза с всяко хранене.

Състав:

Доза 1 капсула  
Дози в опаковка 250  
Хром (from Chromium Picolinate) 200 мкг 170%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден
Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 250
Съставки
Хром 200 mcg
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW Chromium Picolinate 250 капсули

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW1422
  • Наличност: В наличност
45.00 лв
Бърза поръчка