Всичко за хранителният режим Аткинс

Публикувано от Лидия Костова 27/02/2013 1 Коментари Диети,
Напоследък диетите и хранителния режим на Аткинс   станаха изключително популярни. Eто защо, в тази статия ще се спрем по – подробно именно на тях. Основниото  във философията на Аткинс е 4-фазен хранителен план в комбинация с витаминни, минерални добавки и редовни физически упражнения. Освен това, хранителния режим на Аткинс е построен   на четири принципа. Хранителният метод Аткинс, балансира вашето хранене, като по този начин подобрява вашето енергийно ниво и външния Ви вид, както  и цялостното Ви  здравословно състояние. 4-фазният  хранителен план Ви позволява  да подбирате кои храни да ядете, съобразявайки се със конкретните си цели - постигнете загуба на тегло или да поддържате тегло, или пък просто да се радвате на добро здраве.

аткинс диета


Първа фаза - въвеждане

През тази фаза трябва да ограничете консумацията на въглехидрати до 20 грама дневно, като си набавяте въглехидратите главно от марули и други зеленчуци, несъдържащи скорбяла.

Втора фаза - продължаваща загуба на тегло


Тук можете да добавяте  въглехидрати, под формата на богати на хранителни вещества и на влакна храни. Може да  ги увеличите до 25 грама дневно през първата седмица, 30 грама дневно през втората седмица и така да увеличавате, докато спрете да губите тегло. Тогава извадете 5 грама въглехидрати от дневния си прием, за да продължите да поддържате умерената загуба на тегло.

Трета фаза – предварителна  поддръжка

В тази фаза осъществявате  прехода от загуба на тегло към поддържане на тегло. Това става чрез увеличаване на дневния прием на въглехидрати с 10 грама всяка седмица, при положение, че поддържате много постепенна загуба на тегло.

Четвърта фаза - поддръжка за цял живот

Изберете измежду голямото разнообразие от храни, като контролирате приема на въглехидрати, за да си осигурите поддържането на теглото.

Принципи на диетата та Аткинс

За разлика от другите  диети, хранителният режим Аткинс е философия за храненето за цял живот. Тя се основава на консумацията на богати на хранителни вещества непреработени храни и приемане на витаминно-хранителни добавки.  Има четири основни  принципа, коита  формират основата на диетата Аткинс

1. Ще изгубите тегло

И мъжете, и жените, спазващи диетата Аткинс, лесно губят килограми и сантиметри. Има една  малката част от хората, чиито метаболизъм твърдо се съпротивлява на загубата на тегло. Но и за тях съществуват  начини да се преодолеят  тези бариери. Регулирането  на телесното тегло е неизменна част  от всяка здравословно-ориентирана програма, защото наличието на  значително излишно тегло е индикатор за здравословни проблеми – ако не сега, то в бъдещето.

2. Ще поддържате загубата на тегло

Това е частта, с която хранителния метод Аткинс  значително превъзхожда повечето други програми за отслабване. Сигурни сме че всеки от Вас, който има опит с диетите, е започвал програма за загуба на тегло, работил е усилено по нея, изгубил е значителен брой килограми и си ги е върнал обратно само за няколко месеца или за година. Това обикновено се дължи на очакваната последица от нискомаслена, нискокалорична диета – глада.

3. Ще постигнете добро здраве


С Аткинс посрещате хранителните си нужди чрез консумиране на здравословни храни и избягване на нехранителна висококалорична храна. В резултат на това, Вие започвате да се чувствате жизнени и леки…и здрави. Това се дължи не само на свалянето на излишните  килограми, но и от променяната  на проблемния  метаболизъм на кръвната захар и инсулина. Хората които спазват диетата Аткинс, започват да се чувстват по-добре дълго преди да достигнат желаното тегло.

4. Ще си осигурите стабилна основа  за предпазване от болести

Чрез следването на индивидуализиран контролиран въглехидратен хранителен метод, , хората с висок риск от  сърдечносъдови заболявания, хипертензия и диабет ще, със сигурност ще подобрят здравето и живота си. А останалите….просто няма да станат високорискови кандидати за болести.

1 Коментари

sonia555:
13/10/2014, 12:53:36 PM
Отговор

:kissing:

Напишете вашия коментар