Възраждането на славата на Аргинина

Публикувано от Лидия Костова 05/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Аргинин – какво представлява и какво значение има за Вас


 Основните градивни елементи в тялото Ви са аминокиселините. Една от тези аминокиселини е Л-аргинин, или известен само като Аргинин.Тази аминокиселина се синтезира в бъбреците и при нормални условия се произвежда в достатъчни количества ,освен по време на някои видове заболявания. Аргинина е изключително важна  аминокиселина, която е нужна  за оптималното здравословно  състояние на тялото Ви.

Преди около двадесет години, започва масовата употреба на Аргинин сред спортистите, като средство, което  повишава в голяма степен, производството на растежния хормон. Огромното значение на тази аминокиселина обаче, така и не се признава, и за нея постепенно се забравя. В наши дни, славата на Л-аргинин отново се възражда.

аргинин

Главната  причина за възобновяването на интереса към Аргинина, е свързана с  молекула наречена   Азотен Оксид . Тази молекула е нещо като  суперзвезда сред молекулите, която според проучванията играе директна и индиректна роля, във всеки аспект на човешката физиология. Аргинин се явява главната   съставка за производството на NO-азотен оксид.

Проведените изследвания доказват, ползата и положителния ефект на  Аргинина,  върху подобряването на цялостното  здравословно състояние  на човешкото тяло. Стените на артериите трябва да се разширяват и стесняват ефективно, а азотния оксид е незаменим помощник за тези функции.

Приемането дори на само 8-10 грама Аргинин на ден, под формата на хранителна добавка,  възстановява  правилното кръвоснабдяване на  артериите,  и  значително  подобрява  общия кръвен поток. Това  е от голямо значение за хора с исхимични заболявания. Трябва да се отбележи и доказаната способност на  Аргинина, да  подобрява еректалната способност при мъже с еректиална дисфункция. Симптомите  на аргининова недостатъчност могат да включват импотентност, намалено производство на сперма, понижен имунитет, занижено усвояване на протеин, неправилно усвояване на въглехидратите и забавено сексуално съзряване.

Полезни действия на  Л-аргинина


Ползата от Аргинина за бодибилдърите е неуспорима! Приемането на аргининови  предтренировъчни миксове, води до  повишаване на  кръвоснабдяването, а от там спомага за  по-доброто напомпване и транспорт на хранителни вещества и микроелементи до вашите мускули. Това е от ключово значение за оптималния мускулен растеж, както и за пълноценното Ви възстановяване след интензивните тренировки.

От гледна точка на здравето, аминокиселината Аргинин, директно помага за намаляване на повишения холестерол, връщайки го в нормални граници. Аргинин действа и при заболявания на коронарните кръвоносни съдове, исхимични заболявания и хора с еректиална дисфункция.

Едно от най-полезните действия на Аргинина се изразява в неговата способност да регулира  функциите на сърцето, както  и да подобрява   притока на кръв в кръвоносните съдове. Това спомага за повишаването на  азотния оксид в организма. Допълнителния прием на Л-аргинин, помага при хора страдащи от проблема  еректиална дисфункция, както вече споменахме, а също и при  повишено кръвно налягане. Има и редица други заболявания ,които могат да бъдат облекчени и помощно лекумани  с помощта на тази аминокиселина.

Това са заболявания като   конгестивна сърдечна недостатъчност ,инфекция на пикучния мехур , проблеми с бъбреците ,възпаление на стомашно-чревния тракт ,както и болка и слабост в крайниците. Аргинина спомага за подобряване на вашето здравословно състояние, като  стимулира имунната Ви  система.  Помага също и при проблеми и дискомфорт, свързани с артрит и други подобни възпаления. Това става благодарение на способността на Аргинина, да влияе  благоприятно върху обновяването на клетките в костите и сухожилията.

Безопасен ли е Аргинина и какви са неговите естествени източници


Аргинин има много добър профил на безопасност. Всъщност до настоящият момент, не са отчетени токсични ефекти от употребата му. Разбира се, както всяко едно лекарство или добавка, Аргинина не бива да се предозира.От гледна точка на бодибилдинга, Аргинина се използва предимно в   популярните напоследък предтренировъчни  азотни бустери. Тук се разчита на неговата способност да повишава азотния оксид в организма, което както споменахме е много важно за растежа на мускулите.

Най-добрите естествени  хранителни източници, чрез които можете да си набавите  Аргинин  са протеините ,предимно получените от животински източницип .Пример за богати на аргинин храни са всички млечни продукти ,пилешко месо , риба , както и почти всички видове ядки.

 

 

 

Напишете вашия коментар