Трябва ли да добавите мъртвата тяга към Вашите упражнения?

Публикувано от Лидия Костова 07/08/2013 0 Коментари Фитнес,

Наистина ли мъртвата тяга е толкова ефективна, колкото казват?


Разберете защо тя трябва да се включи в тренировката Ви и защо техниката е толкова важна.

Лицата, които искат да подобрят тяхната сила, поза, и цялостното здраве обикновено включват и мъртвата тяга в тяхната фитнес програма. Това упражнение е неразделна част от програмата за развитие на силата и на практика развива всеки мускул в тялото и подчертава ханша, бедрата, седалището, долната част на гърба, раменете и предмишниците. Тези части са ортостатична верига на тялото и са от съществено значение за поддържане на правилното положение. Мъртвата тяга се преподава от фитнес експертите на хората, които искат да се увеличат тяхното ниво на сила и мускулна маса.

арнолд мъртва тяга


Мъртвата тяга е едно от най-добрите упражнения за подобряване на физиката, особено ако тази фитнес цел е желана да бъде постигната за кратък период от време. Най-хубавото на това упражнение е, че тя не изисква фантастични приспособления и съоръжения. Всичко, от което се нуждае е лост и равна повърхност. Лостът може да се зареди с теглото, с което можете да се справите и трябва да го вдигнете от земята при запазване на изправен гръб. Мъртвата тяга осигурява и възможни ползи за рехабилитация. Изследванията показват, че умерените дейности, извършвани като част от рутинната мъртва тяга могат да помогнат за укрепване на предната кръстна връзка по време на рехабилитация. Движението на това упражнение намира своето приложение в реалния живот, защото може да се оприличи на огъване и повдигане.

Въпреки това, извършването му без надзор и неточното му изпълнение могат да причинят наранявания. Важно е да се консултирате с лекар, преди да се ангажирате с упражнения с по-висока интензивност като мъртвата тяга. Обърнете внимание на тази схема и ще видите, правилното поставяне на плешките т.е. точно над лоста.

Също така това упражнение помага за развитието на сърдечно-респираторния фитнес.  Подобно на клека, мъртвата тяга сериозно ще натовари дихателната и сърдечната системи, ако се прави с достатъчна интензивност. Това очевидно има положителни последици за здравето на сърдечносъдовата система. В действителност, високата интензивност на тягата засилва аеробно тялото Ви.

Така че, за да се отговори на въпроса в началото .... Да мъртвата тяга е огромно предимство за Вашите фитнес съчетания и трябва да бъде включена в тях най-малко веднъж седмично.

Напишете вашия коментар