Топ 5 протеинови източници

Публикувано от Лидия Костова 22/08/2013 1 Коментари Хранене,

Ако редовно тренирате в залата, за да изградите мускули, Вие без съмнение ще бъдете постоянно нащрек за добри източници на протеин. Това е една безкрайно, продължаваща битка и ако следвате популярните съвети, Вие ще се стремите да получавате висококачествен източник на протеин от всяко ядене по шест пъти на ден. Няма съмнение, че сте попадали на изброените по-долу протеинови източници, но те служат като добро напомняне, че са наистина най-добрите източници на протеин на Ваше разположение.

топ 5 протеинови източника

Пилешки гърди

Пилешкото е може би най-популярният източник на протеин, който съществува. То е вкусно, гъвкаво и абсолютно изпълнено с протеин с добро качество. Обикновените пилешки гърди ще Ви предложат много щедрите 30 грама протеин и черешката на върха - те почти нямат мазнини. Единственият недостатък на пилешкото е, че то може да е доста скъпо, особено ако Вие настоявате за чисто месо (както и трябва).

Риба тон

Консервите с парченца риба тон и пържолите с риба тон са друг отличен източник на висококачествен протеин. Те имат своите недостатъци все пак – парченцата рибата тон са леко безвкусни, дори когато са смесени с майонеза, а пържолите от риба тон са по-скъпи от пилешкото. Независимо от това, ако успявате да получавате повече риба тон в живота Ви, ще бъде по-добре за Вас.

Сьомга

Сьомгата е много здравословна и е чудесен и вкусен източник на протеини  (нормалната пържола от сьомга съдържа около 24грама). Тя е изключително гъвкава и е особено приятна с различни сосове, сезонни зеленчуци и картофи. Важното е, че не е толкова скъпа, колкото пържолата от риба тон и вероятно можете да купите две пържоли от сьомга пържоли по-евтино от две пилешки гърди.

Протеинови шейкове

Всеки, който посещава залата по-често е вероятно да започне да използва протеинови шейкове. Протеиновите шейкове са произведени, за да подпомогнат целите Ви и могат да осигурят не по-малко или точно толкова, протеини, въглехидрати, захар и хранителни вещества, от които се нуждате, за да подкрепите целите си. Ако не можете да получите Вашия протеин от истинска храна, протеиновите добавки са най-доброто средство и предлагат на изключително удобно бързо хранене.

Извара

Някои хора презират изварата и не е трудно да се види защо. Обикновено ниското съдържание на мазнини в изварата и липсата на ароматизиращи съставки не я правят вкусна, въпреки внушителните 12 грама протеин на доза. Все пак, ако пазарувате ще намерите някои марки извара с добавен вкус на ананас, лук или други аромати, които са изключително вкусни.

Чрез включването на изобилие от прясна риба и чисто месо от домашни птици в диетата Ви, Вие повече от вероятно ще получите необходимото количество протеин, което трябва да напомпи мускулите Ви. Протеиновите шейкове ще Ви помогнат, когато имате нужда от бърз и удобен заместител на храна, а храните като изварата са перфектната закуска.

1 Коментари

mihalew:
21/07/2014, 08:30:43 PM
Отговор

Аз си правя протеинов шейк с кисело мляко и извара. Добавям съвсем леко на вкус аромат. напитка тип "Step" и става чудесно. В горещите летни дни един такъв шейк от любимия вкус влиза по-добре от биричка :cool:

Напишете вашия коментар