Премахнете белите храни от диетата, за да отслабнете

Публикувано от Лидия Костова 15/05/2013 3 Коментари Хранене,
Когато спазвате диета за първи път, може да се почувствате доста объркани. Повечето от Вас черпят информация от телевизия, интернет и списания, а там можете да намерите десетки, дори стотици видове диети и хранителни режими. Палео диета, кето диета, Аткинс, ниско въглехидратна диета, 90 дневна диета, Дюкан и т.н. Още повече, че информацията която ще намерите за тези диети е доста противоречива – едни от тях съветват да не яжте яйца, други да ядете, едни да приемате мазнини, други да не приемате и т.н.

бели храни диета


В крайна сметка някои хора се объркват до такава степен, че в крайна сметка се отказват д пазят диета. Ние Ви съветваме да не ползвате нито една от така известните диети. Направете си свой собствен хранителен режим, като започнете бавно и с малки стъпки да променяте начина си на хранене. Така не само ще отслабнете, но и ще започнете да се храните здравословно, което ако сте сериозни, може да се превърне в начин на живот. Предлагаме един съвет, който  ще Ви помогнат в борбата с излишните килограми.

 Премахнете белите храни от диетата си

 Прочитайки това, много от Вас вероятно ще се шокират в първия момент. Ето защо, бихме искали да поясним нещо. Бели храни като мляко, белтъци, сирене, извара, и бяло месо, не спадат към списъка на белите храни които трябва да избягвате. Тук ние имаме предвид захарта, белия хляб, бялото брашно. Това са въглехидрати, които Вие консумирате често и безразборно. Те повишават нивата на инсулина, трудно се преработват от тялото и се натрупват под формата на излишни мазнини. За да не се чувствате объркани, ще разгледаме всяка една от тези вредни бели храни поотделно:

Захар

Захарта от край време се смята за вредна, и това е така. Тя може да повиши драстично инсулина и определено води до качване на излишни килограми. Много често хората използват различни подсладители, заместители на захарта, но освен ако не страдате от диабет, ние Ви съветваме да използвате мед.

Бял хляб

Някои от Вас още помнят аромата на топлия бял хляб….с този аромат някои от Вас са израстнали. Ако искате да отслабнете и да се храните здравословно, е време да замените белия хляб с пълнозърнест. Той също има въглехидрати, които обаче тялото Ви лесно изгаря за енергия и не ги натрупва като излишни мазнини. Пълнозърнестия хляб може да не е толкова вкусен като белия, но със сигурност е доста по – здравословен и нискокалоричен.

Картофи

В наши дни картофите са основна част от нашето меню. Да, те съдържат въглехидрати, но ако изберете червените, сладките, или пресните картофи, ще Ви е по – лесно да ги преработвате.

Тестени изделия

Тук  освен хляба и закуските спадат пицата, макароните и спагетите. Да….Вие просто обожавате да ги ядете, и няма защо да се отказвате от тях. Просто опитайте следващия път пълнозърнести спагети и макарони, а тестото за пица пригответе от пълнозърнесто брашно. Може да Ви се сторят дори по – вкусни, но едно нещо е сигурно – ще са по – здравословни.

Ориз

Ориза е високо консумирана храна в световен мащаб, но и тук нещата са като при макароните и спагетите. Белия ориз не е препоръчителен. Опитайте кафевия – той е по – полезен, а въглехидратите които съдържа лесно се превръщат в енергия, а не в излишни мазнини.


3 Коментари

Георги:
24/06/2013, 03:00:10 PM
Отговор

Картофи ? Доколкото знам варените картофи са много добър сложен въглехидрат и са на нивото на кафевия ориз и пълнозърнестите храни, а според някои са дори по-добри. Нима греша ?

Консултант от Фитнес Храни:
24/06/2013, 03:06:57 PM

Картофите са окей, а сладките картофи са още по-добре за диетата.

Иван:
06/08/2013, 09:10:17 AM
Отговор

Развалихте си статиите..човек може да отслабва и като си яде бял хляб,ориз ,захар и другите от Вас изброени храни .Гледайте в ютуб канала Flexforall2 с Мат Оугъс.Човека изглежда страхотно и отслабва ,а си похапва доста вкусни неща .

Консултант от Фитнес Храни:
06/08/2013, 09:17:50 AM

Всичко е индивидуално, човек с бавен метаболизъм - доста трудно ще отслабне като си похапва от всичко. ;)

Иван:
06/08/2013, 02:11:53 PM
Отговор

Не искам да влизам в безсмислен спор с Вас ,но метаболизма воъбще не е определящ фактор.

Консултант от Фитнес Храни:
07/08/2013, 01:53:16 PM

Уважаваме всяко мнение. Поздрави

Напишете вашия коментар