Ползите за здравето от Масло от Сьомга

Публикувано от Лидия Костова 02/07/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Всички сте чували за омега-3 мастните киселини – полезни мазнини, които имат много функции и ползи за вашето тяло. Те обаче не могат да се произвеждат в организма Ви, заради което е необходимо да си ги доставяте от храната.  Най – добрият източник на тези мазнини е рибата, особено сьомгата. Маслото от сьомга има много ползи за здравето. Сьомгата е мазна риба, която  съдържа изобилие от омега-3 мастни киселини. Има много причини обаче, поради които хората не могат да консумират сьомга - най – вече цената й, а много хора просто не харесват вкуса й.

масло от сьомга здраве


 За щастие, на пазара можете да намерите добавки с масло от сьомга, които могат да Ви осигурят всички ползи за здравето, без да консумирате конкретната риба. Сега сигурно ще се зачудите, каква е разликата между маслото от сьомга и обикновеното рибено масло. Маслото от сьомга е чисто масло, без примеси, докато рибеното масло съдържа много от тях.  Ако не ядете  риба поне два пъти седмично, е желателно да обмислите  предприема на  1 до 3 грама масло от сьомга  всеки ден. Ето и доказаните ползи от него:

Подобряване на сърдечното здраве

Маслото от сьомга намалява значително риска от настъпването на сърдечно-съдови заболявания, но не само това. Според лекарите, индивид който има високи нива на омега-3 мастните киселини в тялото си и претърпи сърдечен удар, има доста по – големи шансове да оживее и да се възстанови. Също така, редица изследвания доказват, че приема на масло от сьомга   може  да спомогне за намаляване  нивата на триглицеридите и лошия холестерол в   организма. Те са основните причинители на сърдечно – съдови заболявания, а маслото от сьомга може да Ви предпази от тях.

Увеличаване на умствените способности

Маслото от сьомга има изключително благотворен ефект върху състоянието на  мозъка. Според здравните специалисти, омега-3 мастните киселини в маслото от сьомга, могат  да забавят влошаването на когнитивните функции, които са  често срещан резултат от процеса на стареене. Също така, приема на масло от сьомга може да понижи риска от  както и риска от болестта на Алцхаймер, а в допълнение, омега-3 мастните киселини облекчават някои от симптомите на депресия.

Облекчаване на ставни заболявания

Ако се занимавате активно със спорт, или пък ежедневно се натоварвате физически, вашите стави са изложени на опасност. След определена възраст риска от ставни заболявания се повишава още повече. Лекарите съветват, ако сте предразположени към ставни проблеми, да приемате масло от сьомга, тъй като както вече знаете, то е богато на  омега-3 мастни киселини. Те могат да намалят болката в ставите и артритните възпаления, защото притежават противовъзпалителни свойства. Това е причината, поради която маслото от сьомга работи така добре за облекчаване на симптомите на ставните заболявания. Омега-3 мастни киселини може да облекчи интензивна сутрешна скованост, който е общ за много случаи на ревматоид и остеоартрит.

Масло от сьомга може да закупите от тук 

Напишете вашия коментар