Ползи от приемането на мултивитамини

Публикувано от Лидия Костова 09/01/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Мултивитамини са хранителни добавки, които идват под формата на таблетка, капсула или хапче и ще ви предоставят набор от важни витамини и минерали. Можете да ги намерите в повечето магазини за хранителни добавки, както и магазините за здравословни храни.

Като приемате мултивитамини всеки ден може да си осигурите няколко ползи за здравето. Преди да вземете витамини трябва да се консултирате с лекар, дали имате предварително съществуващи заболявания или приемате лекарства, които могат да повлияят на това как тялото ви реагира на мултивитамините.

мултивитамини

 

Възстановяване от болести


Когато сте болни, тялото ви не функционира на най-силни обороти и не може да бъде в състояние да използва или да получава всички витамини и минерали, които трябват за бързо възстановяване. Мултивитамини взети през това време може да помогне незабавно да се предоставят на болното тяло хранителни вещества, от които то се нуждае за да се възстанови.

 

 

Диетични ограничения


Тези, които са на стриктна диета - например, консумиращи 1600 калории на ден или по-малко, или тези, които следват вегетарианска диета, те не могат да бъдат в състояние да получат всички минерали и витамини само от храната. Мултивитамините могат да помогнат за осигуряване на правилното хранене на организма. Например, някои хора могат да имат ниски нива на някои B-витамини, които са главно в продуктите от животински произход, но може да получите липсващите витамини чрез ежедневно приемане на мултивитамини.

 

 

Пренатално здраве


Бременната жена има много по-високи нужди от витамини, защото тя подхранва живота и хранителните нужди на бебето си. Така, един лекар може да предложи на бременните жени пренатални мултивитамини, които предоставят широка гама от витамини, които са проектирани да осигуряват хранителни вещества, необходими на жената и бебето. Редовното използване на пренатални мултивитамини може да помогне да се намали риска от появата на множество вродени аномалии при бебетата.

 

 

Подобряване на когнитивното функциониране


С увеличаване на възрастта умствените функции намаляват. Проучвания установяват, че употребата на мултивитамини спомага за намаляване на риска от недостатъци на микроелементи и също помага за подобряване на когнитивното функциониране в някои от подгрупи на групата, включително и тези на възраст от 75 г. и по-възрастните хора.

 

 

 

Повишаването на енергията


Мултивитамините съдържат няколко витамини като B-комплекс витамини и витамин C, които могат да помогнат за подобряване на енергията на тялото ви. Препоръчва се ежедневен прием на мултивитамини за подобряване на енергията и по-добра физическа реакция на различни стресови фактори, срещани в живота.

 

Напишете вашия коментар