Най-ефективните упражнения за стягане на бедрата за жени

Публикувано от Лидия Костова 21/01/2013 0 Коментари Упражнения,

Всяка жена иска да изглежда добре, и мечтае за стегнато и секси тяло. Много голяма част от дамите обаче, учестяват посещенията си във фитнес  залата, непосредствено   преди летния сезон, надявайки се да  компенсират зимното "угояване".  Това е голяма грешка, защото  стегнатото  и красиво тяло се постига с години постоянен труд, правилен  хранителен режим и подходящи  упражнения.

Жените обикновено натрупват излишни мазнини на бедрата, и именно това е тяхната проблемна зона. Понякога, колкото и усилия да полагат, просто не могат да стегнат тази част от тялото си. В тази статия, ще Ви предложим  най- ефективни упражнения, за оформяне на стегната, красива и сексапилна долна част на тялото при жените. Преди това обаче, искаме да развенчаем едно твърдение, което се е превърнало в нещо като мит, и държи повечето дами далеч от фитнес залата.

 

 ‘’Ако тренирам прекалено интензивно, ще стана мускулеста като културист’

Мили дами, това твърдение просто не е истина, и няма как да стане…поне не и по естествен път.От анатомична гледна точка, женското тяло  притежава същите мускулни групи които има и мъжкото. Специфичното при женския организъм е, че не откликва на тренировъчния стрес  в такава голяма степен, колкото мъжкото тяло. Причина за това са различията  в хормоналните нива на тестостерон, различия между червените и белите мускулни влакна и други. Женският организъм произвежда минимално количество мъжки полови хормони и притежава по-слаба костна структура.

Това означава, че независимо от това колко тежко и продължително тренира една жена, никога не може да развие мускулатура, даже частично доближаваща се до тази на мъжа. Тук изключение правят  жените, които приемат анаболни стероиди, или имат генетично унаследен висок тестостерон. Така че не се притеснявайте от тежестите, защото няма да станете мускулести. Можете само да постигнете  стегнато и изваяно атлетично тяло. Също така, не трябва да забравяте, че трябва да тренирате правилно, както и да спазвате подходяща диета. Това са два взаимнодопълващи се елемента, които ще Ви гарантират отлични резултати.

 

Най-ефективни упражнения, за постигане на стегнати и секси бедра


1. Клек с щанга

Клекът с щанга е най – важното упражнение, за  оформяне и стягане на мускулатурата на краката (бедра, задни части). Когато го изпълнявате, стремете се да клякате  поне до паралел (бедрата и пода да са успоредни), защото  това  ще Ви гарантира максимална ангажираност на глутеуса (мускулатурата на задника). Ако искате да натоварите допълнително  глутеуса, е добре да заемете широк разкрач и да обърнете стъпалата леко встрани.

Когато се изпълнява правилно клякането с щанга осигурява максимално ангажиране на мускулатурата на бедрата и задника, което спомага за постигането на  силни, оформени и атлетични крака. Освен това с по-широкия стоеж на стъпалата ще стегнете и вътрешната част на бедрата, което е мечта за много жени.

2. Напади с щанга или дъмбели

Нападите с щанга от стоеж  е упражнение, което  може  да изпълнявате и в ход, като трябва да се стараете, при всяка крачка да се спускате достатъчно дълбоко, така че коляното на другия крак почти да докосва земята. Това упражнение развива „връзката” бедро-глутеус като допринася за постигането на създава атлетично и изваяно изглеждаща мускулатура, на горната част на бедрата.

3. Изкачване на стъпало с тежест

Това  упражнение се изпълнява с тежест и на стъпало, или на пейка като краката се редуват. При изпълнение на упражнението, стремете се да  запазите баланс, и да държите краката стегнати, а тялото изправено, когато се  връщате  в изходна позиция. При изкачването на стъпало с тежест, акцентът пада  върxу вертикалната фаза на движението, което води до активиране на мускулатурата под различен ъгъл.

 4. Мъртва тяга с прави крака

Мъртвата тяга с прави крака, е най-ефективното, но заедно с това и  най-трудното  за правилно изпълнение упражнение. Неговото предназначение е, да стегне  задната част на бедрата. При изпълняване на упражнението, краката Ви трябва да са изпънати, като щангата се отпуска надолу и напред, до момента  в който  започнете да усещате разтягане в задното бедро, и кръста Ви е максимално прав. При връщане на щангата се фокусирайте  върху оттласък със задника и торса напред, а не с кръста нагоре.

5. Екстензии за глутеус на машина или от лег

Това упражнение  се изпълнява с контролирани махове на крака, който трябва да е  леко свит в колянната става. През цялото време на изпълнение, трябва да се стараете да държите  задника си  стегнат, и точно той трябва да  задвижва крака при изпълнение на упражнението. Може да правите това упражнение, както на машина от стоеж, така и на пейка.

Напишете вашия коментар