Най-често срещаните грешки при избутването от лег с щанга (лежанка)

Публикувано от Лидия Костова 13/11/2011 1 Коментари Упражнения,

Често срещани грешки при правене на бенч преса (лежанка)


Научете най-често срещаните грешки, които хората правят, когато  правят лег и как да ги избягвате.
Избутването на щанга от лег е една от най-разпространените упражнения за гърди. Това е също и едно от най-неправилно изпълняваните. Ето някои често срещани грешки, които трябва да се избягват.

бенч преса, лежанка, лег


 

Подскачане на лоста върху гърдите - Това е най-честата грешка. Подхвърлянето на лоста намалява напрежението на мускулите пекторалис (гърдите) и може да причини сериозно нараняване на гръдния кош. За да избегнете тази грешка, използвайте по-малко тегло и спирайте в долната част на движението на разстояние два пръста до гърдите ви.
Извиване на  гърба - Не позволявайте задните ви части да излязат извън пейката. Това причинява сериозен натиск върху долната част на гърба. Дръжте задните си части долепени на пейката.
Преместване на краката - Ако краката ви се мърдат на пода или ги повдигате във въздуха, когато сте легнали на лежанката и вдигате тежестта, по този начин нарушавате центъра на тежестта и намалявате размера на силата, която ще сте в състояние да приложите. По същество, ще бъдете по-слаб, ако движите краката си.

1 Коментари

Калоян Цонев:
14/11/2011, 12:36:28 PM
Отговор

Кратко и ясно ;) :cool:

Напишете вашия коментар