Коластра против остаряване

Публикувано от Лидия Костова 08/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

 Какво представлява коластрата?


   Коластрата е един  пълноценен хранителен концентрат, съдържаща хиляди поддържащи доброто здраве  хранителни вещества, много от които дори все още не са идентифицирани. Поради тази причина много експерти не определят коластрата като хранителна добавка, а и тя не  наподобява никоя билка, нито някой витамин или минерал. В действителност, коластрата представлява много мощна пълноценна храна, която може да Ви помогне да поддържате вашето добро здравословно състояние.

 

коластра


Коластрата  по принцип е идеално балансирано „първо блюдо”, което всеки бозайник предлага на своето новородено. Майката я произвежда само за много кратко време; въпреки това тя съдържа множество съставки, които стимулират и поддържат много жизнени процеси в организма, включително и активирането на имунната система, регенерирането и възстановяването на тъканите, както и нормалния растеж на всички видове клетки.

Ако се замислите, не е ли това, което всички ние желаем -  здрава имунна система, способна да се справи с всичко, пред което се изправим? Когато имунната ни система е здрава не е необходимо да разчитаме на ваксини и противогрипни средства, които имат своите недостатъци и със сигурност не са 100% ефикасни.  Организмът Ви ще е способен изцяло самостоятелно да се излекува – стига само да получава правилните хранителни вещества и храни

 

 

Здравословни ползи от коластрата


  Коластрата била обект на  научни изследвания за първи път в края на ХVІІІ в.  Днес съществуват   стотици публикувани изследвания, описващи  ползите от коластрата от крави, като се започне от отлично здраве и благополучие и се стигне до върхови спортни постижения. Коластрата съдържа внушително количество критични за имунната система фактори, както и фактори на растежа и антитела, на които вашия организъм разчита, за да се бори с патогените, каквито са вируси, дрожди, гъбички, паразити и бактерии.

Съвременни научни изследвания доказват, че коластрата  подпомага поддържането на здрава имунна система по много начини, без да оказва отрицателни ефекти. Имунните фактории в коластрата изграждат и поддържат всички процеси, свързани с имунните функции. При редовно добавяне на коластра към храната, повечето хора съобщават за повишен имунитет – по-малко алергии, настинки и признаци на грип. Те също така забелязват, че когато настинат те се възстановяват много по-бързо и лесно.

Много от ефектите от факторите на растежа в коластрата се смятат за средство против остаряване. Младежките странични ефекти от приемането на коластра включват повече енергия, приповдигнато настроение, по-гладка кожа, намаляване на бръчките, по-добро храносмилане, балансиране на нивата на кръвната захар и намаляване на телесното тегло.

Коластрата подпомага повишаването нивата на хормоните на растежа и на инсулин-подобните фактор на растежа (IGF-1). Тя може да се приема  от всеки, който иска  по-добро здраве, повишена енергия и дълголетие. Подмладяването на нивата на човешкия хормон на растежа (hGH) е важно за поддържане на младо тяло – младежка жизненост, стегнато мускулесто тяло, силна имунна система и добра работа на сърдечно-съдовата система.

Мажем да систематизираме и обобщим ползите от коластрата в тези няколко реда: Коластрата подсилва имунната система, подобрява съотношението мускулна маса / телесни мазнини, действа противогъбично, антибактериално и противовирусно, бори се с депресията и подобрява настроението, намалява алергичните реакции, нормализира  кръвната захар, одмладява кожата и мускулната тъкан, осигурява здравето на ставите и хрущяла, подпомага поддържането на здравословна стомашно-чревна флора, ускорява заздравяването на рани и възстановяването след травми, повишава издръжливостта и работоспособността.

Коластра може да закупите тук 

https://www.fitneshrani.com/kolastra

 

Напишете вашия коментар