Как да усвояваме по-добре Аргинин ?

Публикувано от Лидия Костова 30/01/2012 0 Коментари Фитнес добавки,

Л-аргинин, известен също като аргинин е една от 20-те аминокиселини, която е нужна на тялото за да направи протеин. Смята се за полу-незаменима аминокиселина, тъй като тялото ви произвежда аргинин, но често е необходимо да се приема като добавка, тъй като някои фактори  може да изчерпят запасите на тялото ви.

л-аргинин прием и дозировка

Аргинин играе няколко изключително важни роли в организма, включително при зарастване на рани, отстраняване на амоняк от организма и повишаване на функцията на имунната система. Тази аминокиселина се използва и при лечение на редица сърдечно-съдови заболявания, тъй като тя е предшественик на азотен окис, който помага при отпускане на кръвоносните съдове и спомага за увеличаване на притока на кръв. Няколко прости стъпки ще ви помогнат да се гарантира оптимално усвояване на тази ценна за тялото аминокиселина.
 

Стъпка 1


Приемайте високо качество Глутамин  като хранителна добавка, тъй като това ще повиши нивото на абсорбция на хранителни вещества в тънките черва, където се абсорбират аминокиселините, включително аргинин. Университетът на Мерилендският медицински център препоръчва 500 милиграма таблетка аргинин, да се приема един до три пъти дневно, с 200 мл. течност по ваш избор за най-добри резултати. Глутаминът помага за защита на клетките по повърхността на храносмилателният тракт и лигавицата на тънкото черво. Това впоследствие увеличава количеството на аргинин, което може да се поеме.

 

Стъпка 2


Приемайте Аргинин, отделно от други източници на протеин или аминокиселини. 90% от храносмилането и усвояването се извършва в тънките черва, които са основната транспортна система за усвояването на хранителни вещества, които сме поели.

 

Стъпка 3


Добавете кисело мляко към вашата диета, тъй като това ще увеличи размера на здравословните бактерии в червата. Консумирането на определени храни като кисело мляко, които съдържат храносмилателния ензим лактобацилус ацидофилус, може да създаде здрава бактериална флора, което е необходимо за храненето на човека и оптимално усвояване на хранителните вещества.

 

Напишете вашия коментар