Идеи за след тренировка, които да максимизират резултатите Ви

Публикувано от Лидия Костова 02/09/2013 0 Коментари Хранене,

Както най-вероятно знаете, храненето след тренировка е изключително важно.

Целта е да изберете храна, която съдържа някои бързи въглехидрати за храносмилане и бързо смилаем протеин, за да започнете ремонта на мускулите Ви. Увеличените нива на аминокиселини и въглехидрати насърчават инсулиновия скок и така получавате тези хранителни вещества обратно във Вашата система за подпомагане на възстановяването на тъканта, която сте разрушили по време на тренировка.

идеи за след тренировка

За най-добри резултати (ако целите да имате изчистено и тонизирано тяло) Вашата добавка по принцип следва да съдържа между 250-500 калории. Разбира се, че тези стойности варират в зависимост от това дали сте мъж или жена и в зависимост от теглото Ви, но това е общото правило. Също така храненето след тренировка трябва да съдържа набор въглехидрати и протеини в съотношение 2:1 до съотношение 4:1.

Добра идея е да изберете добавка за прием след тренировка с ниско съдържание на мазнини.

Когато избирате какво си сготвите, първото нещо което трябва да разберете е, че наистина не се нуждаете от всички тези скъпи добавки за прием след тренировка с шантави имена .. сещате се: тигрова кръв, динозавърска ярост и т.н.

Всъщност можете да направите своя собствена добавка за след тренировка под формата на шейк от естествени съставки, вместо да използвате най-скъпите хранителни добавки.

Няма нищо лошо да изберете протеинов шейк за след тренировка, но също така е важно да разберете дали можете да създадете свой собствен такъв. Ако можете да използвате смес от натурални съставки - още по-добре!

Ето един източник на лесно смилаеми природни лакомства за Вас:

банани, ананаси, мед, биологичен кленов сироп -  всички те са чудесен начин да получите инсулинов отговор.

Най-добрият източник на протеин е суроватъчния протеин и можете да го смесите с нискомаслено или изцяло лишено от мазнини кисело мляко.

Ето някои страхотни идеи, които можете да включите във Вашите шейкове за прием след тренировка:

Бананов шоколад:

смесете 1 чаша вода, половин чаша мляко (в идеалния случай обезмаслено мляко), замразени банани, 2 супени лъжици от органичен кленов сироп и 30 грама шоколадов суроватъчен протеин на прах.

Ванилов ананас:

смесете една чаша вода, половин чаша кисело мляко, една чаша замразени ананаси, 2 супени лъжици мед и 30 грама ванилов суроватъчен протеин на прах.

Когато искат да загубите телесни мазнини е важно да си спомните, че храната Ви след тренировка трябва да съдържа противоположни по характеристики съставки спрямо останалите Ви хранения през деня.

Докато ястията след тренировка трябва да имат бързи въглехидрати с голям гликемичен индекс и лесно смилаеми протеини, всички други Ваши хранения през деня трябва да са с нисък гликемичен индекс, бавно усвояващи се въглехидрати и бавно освобождаващи се протеини, така че тялото Ви да получава бавно хранителни вещества в течение на деня.

Това са някои много мощни техники, за да подпомогнете развитието на Вашето изчистено и тонизирано тяло. Тези ястия са чудесен начин да получите сладка храна и в същото време да подпомогнете тялото Ви след тренировка. Уверете се, че Вашите тренировки са интензивни и можете да се възползвате от добавените захари, които се съдържат в ястията за след тренировка.

Напишете вашия коментар