Храни с които да премахнете биреното коремче

Публикувано от Лидия Костова 13/02/2013 0 Коментари Хранене,
Един въпрос, който вълнува повечето хора е свързан с коремните мазнини. Ако сте започнали да правите „бирено коремче” може да се наложи да вложите повече усилия, за да го намалите. Топенето на коремните мазнини е задача, която  ще трябва да се разгледа от няколко страни, тъй като  не е толкова просто. Добавянето на едно упражнение или една промяна в диетата, няма да накарат   като с магия, коремните мазнини да изчезнат. Тези мазнини  имат склонност да са малко по-упорити от мазнините в някои други части на тялото. Възможно най-големите промени трябва да  дойдат от храната Ви, тъй като 75 % от резултата,  който виждате безспорно се дължи на нея. Ако не се храните  правилно, мазнините ще се завърнат след известно време. Ето някои от най-добрите храни, които трябва да включите в менюто си, за да се вталите в корема.

бирено коремче

Орехи

Макар че всички ядки са здравословен източник на хранителни мазнини, орехите са особено полезни,  поради ненаситените мастни киселини, които съдържат. Включването на по-голямо количество есенциални мастни киселини в диетата,  помага да се предотврати инсулиновата резистентност, така че  когато консумирате въглехидрати,  организма Ви е по-вероятно да ги използва като гориво или да ги изпраща към мускулните клетки без да причинява понижаване на кръвната захар.

Неподсладена овесена каша

Ако обикновено закуската ви се състои от препечен хляб или някаква друга тестена храна, може да помислите да я замените с овесена каша, която е с повече диетични фибри, протеини  и е почти без захар. Ако ви е безвкусна я подправете с канела, вашия любим протеин на прах, фъстъчено масло, кленов сироп или добавете малко мед.

Ябълки

Много хора смятат, че плодовете трябва да се изключат от диетата ако искат да стопят коремните мазнини, но това не е съвсем вярно. При условие, че се запази целевия прием на калории и въглехидрати, няма нищо лошо да се добавят някои плодове в менюто.Ябълките са особено добър избор, поради ниското съдържание на мазнини, което ще спомогне да сте сити  за по-дълъг период от време.

Риба

Редовното включване на риба към диетата Ви, е друг чудесен начин да се повиши вашия прием на ненаситени мастни киселини като същевременно отговори на  нуждите ви от протеин. Сьомгата е риба, която е с много по-ниско съдържание на живак, затова е безопасно да я консумирате редовно. Единственото нещо, обаче което трябва да гледате е грамажа на вашата порция, тъй като тя е източник на протеин, който е с малко по-високо съдържание на калории и съдържа също мазнини.

Яйчни белтъци

Яйчните белтъци  са бедни на калории,  и ще ви помогнат по-бързо да стопите коремните мазнини.Те са едни от най-лесно абсорбиращите се видове протеини, така че Вие ще знаете че вършите добра работа, отговаряща на нуждите Ви, когато редовно се храните с тях. Тъй като белтъците са изцяло протеин, те се вписват добре, когато се опитвате да намалите общото съдържание на калории във вашата диета. Яйчните белтъци също са много вариативни  в начините, по които може да ги приготвите, гарантирайки, че можете да намерите най-малко един, от който да им се насладите.

Казеинов протеин на прах

Вземането на качествен протеин на прах също е умен ход, когато се опитвате да намалите телесните мазнини. Приемът на достатъчно протеин през деня е жизненоважен, за да ви предпази от загубата на мускулна маса, така че това е нещо, което не трябва да пропускате. Ако сте човек, който не консумира много месо, протеинът на прах ще Ви помогне по-лесно да постигнете целите си. Потърсете по-специално казеинов протеин на прах, тъй като той се усвоява по-бавно от организма, като го снабдява с постоянен поток аминокиселини за по-дълъг период от време.

Броколи

Зеленчуците ще играят важна роля в изгарянето на коремните мазнини, тъй като те са нискокалорични, богати на фибри и осигуряват голямо количество важни витамини и минерали, необходими на организма за поддържане на добро здраве.Броколите са особено богат източник на вит. C и вит. К, като една порция  осигурява над 100 % от дневните Ви нужди. Само 43 калории в порция  сварени броколи -  това е лека храна, която можете спокойно да  добавите към диетата за изгаряне на коремните мазнини.

Ленено семе

Все повече хора осъзнават ползата от хранителната стойност на лененото семе и го добавят към шейкове, овесени каши или печива,  като начин за увеличаване приема на омега-3 мастни киселини и фибри. Омега -3 мастните киселини, съдържащи се в лененото семе, спомагат за забавяне скоростта на костната обмяна, която може да доведе до остеопороза.

 

 

Напишете вашия коментар