Фитнес Ластици за Тренировка

Публикувано от Лидия Костова 19/06/2013 0 Коментари Упражнения,

Фитнес ластиците не са често използван инструмент във фитнеса, но всъщност те предлагат доста ползи! Те са един от най – евтините начини да тренирате и тонизирате мускулите си. Фитнес ластиците работят за всички мускулни групи, а хубавото е, че тренирайки с тях, Вие можете да се насочите към определени мускулни групи по – лесно, отколкото при тренировка с тежести.  С помощта на фитнес ластиците, Вие упражнявате и развивате баланс и координация на цялото си тяло. Те са чудесно средство за подобряване на тренировките, за предпазване от наранявания и за развитие на повече гъвкавост и сила.

С фитнес ластиците, Вие  можете да създадете по-голямо разнообразие в тренировките си, и можете да ги използвате независимо дали сте начинаещ, или напреднал фитнес ентусиаст. Фитнес ластиците  се предлагат в разнообразие от цветове и размери, както и с различна степен на съпротива. Избора е лично Ваш, и е съобразен с конкретните Ви цели. С фитнес ластиците, можете да кажете сбогом на скучно тренировки. Когато правите упражнения с тежести, Вие се ограничавате само в определена мускулна група и движение. Някои мускули в тялото стават по – силни от други, но когато тренирате с фитнес ластиците, Вие можете да работите за всички мускулни групи, като разнообразявате съпротивлението и движенията.

С фитнес ластиците, можете  да си позволите гъвкавост  на движението  в различни посоки. Те могат да се използват за задълбочаване на силата на почти всеки мускул в тялото.  Въпреки  че фитнес ластиците предимно се използват   във фитнес залата или от спортни  ентусиасти, те са били използвани за първи път в спортната медицина за предотвратяването на наранявания и възстановяване. В тренировките с тежести, главната  цел е да се работи за  изолирани мускули. Както споменахме, това не винаги може да бъде направено с помощта на тежестите, а когато  неизползваните мускули се тренират и заздравяват с помощта на фитнес ластиците, това помага за предотвратяване на бъдещи наранявания.

Ако пък вече сте претърпели травма или нараняване, фитнес ластиците могат да са чудесен помощник, който да Ви възвърне изгубената форма. Ако се опитате да направите интензивна  тренировка  след контузия, поемате риска от  ново нараняване.  Ако обаче започнете първо с фитнес ластиците, Вие  можете да упражнявате  изолирани мускули, без да натоварвате  мускулите, сухожилията, ставите и костите на пострадалата част от вашето тяло. Когато използвате фитнес ластиците, Вие не само тренирате без контузии, но също така повишавате кръвопотока, което пък спомага за пълноценното възстановяване на засегнатите от претърпяна контузия мускули и тъкани.

Както може би разбирате от прочетеното до тук, фитнес ластиците  предлагат широк спектър от ползи. Можете да разнообразите вашите тренировки, а също така да укрепите отделни мускулни групи. Ако сте контузени, фитнес ластиците предпазват и спомагат за възстановяването Ви. Освен това, фитнес ластиците са толкова компактни, че можете без проблем да ги вземате с Вас когато сте на път.

Фитнес Ластици може да закупите тук - https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-aksesoari/vazheta-lastitsi-i-postelki

Напишете вашия коментар