Бодибилдинг диета съобразена с Вашия телесен тип

Публикувано от Лидия Костова 23/08/2013 0 Коментари Диети,

Има много зарибителни продукти и програми за протеинова диета, които обещават съвсем буквално да Ви направят истинско олицетворение на мъжкото съвършенство. Но въпреки всичките им високи претенции, тези планове за диета обикновено са просто пълни с горещ въздух. Това са синтетични продукти, които обещават да увеличат мускулната маса и всичко останало, а някои тези планове често включват "подобрители" на стероидна или химическа основа, които имат неприятни странични ефекти, които не винаги се забелязват от първоначалната употреба.

бодибилдинг диета

Ако търсите най-добрия план за бодибилдинг диета, Вие ще бъдете изненадани, че наистина няма такъв, но съществуват много различни виждания за това какво представлява "най-добрият" такъв. При изграждането на телесните мускули, трябва да се знае, че всеки човек има различен тип тяло и че това не може да се променя, без значение колко усърдно се опитвате да го постигнете - и в опитите можете да компрометирате не само ефективността Ви, но и Вашето здраве и благополучие. Обикновено има три типа  тела за мъже: ектоморфно, мезоморфно и ендоморфно. Вашата диета за изграждане на мускули трябва да бъде подходяща за Вашия конкретен тип тяло.

Тип I Ендоморфни лица

Ендоморфните хора имат склонност към съхраняване на мазнини, особено ако те не водят правилен режим на хранене. Типичният прием за тези лица за достигане до техният физически връх е да се съсредоточат върху контролираните порции от протеинови продукти, под формата на соя и сайтан - един протеин, получен от пшеница или вегетарианска алтернатива на протеин. Рибата трябва да бъде основна в хранителния Ви режим, както и метаболитно ускоряващите храни като плодове и напитки като зелен чай.

Ключът към оптималния план за бодибилдинг не е обем, а достижение на върховия потенциал на дадения телесен тип, който имате.

Тип II Мезоморфни Лица

Мезоморфните лица, от друга страна имат големи тела и широки рамене, характерни за имиджа на "мачо". Те имат сравнително посредствен метаболизъм, който им позволява да изградят добра мускулатура, но твърде дългото бездействие ги кара да наддадат на килограми. Контролираният прием на богата на протеини храни например обикновено бобови растения и варива ще подобри нещата. Консумацията на мазна риба и соеви продукти Ви кара да пълнеете.

Тип III Ектоморфни Лица

Ектоморфните лица се характеризират със своите тънки, деликатни, често изчистени тела. Те имат бърз метаболизъм, който им позволява да изгорят мазнините бързо. Най-добрата бодибилдинг диета за хората с този специфичен тип тяло е да увеличат приема на калории, по-специално в богатите на протеини храни и пълнозърнестите храни.

Напишете вашия коментар