Батути и трамплини като начин за спортуване

Публикувано от Лидия Костова 19/01/2016 0 Коментари Здраве и красота,

Напоследък батутите и трамплините добиха голяма популярност както сред децата, така и сред възрастните. Оказва се, че те са отлично средство за поддържане на формата навън на открито, или пък на закрито. И това не са просто приказки-ползите от скачането на батут и трамплин са подкрепени от солидни научни изследвания! Според тях, редовното скачане на батут и трамплин е с 68% по-ефикасно от тичането-което се смята за едно от най-добрите физически упражнения.

Скачането на батут и трамплин може да се използва с рехабилитационни цели, но също така може да Ви накара да се чувствате добре, наслаждавайки се на хубавото време навън, или пък тренирайки вътре на закрито. На батут и трамплин можете да изпълнявате редица упражнения, които да подобрят ефективността на сърдечно-съдовата Ви система, както и на цялостната Ви физическа форма. Въпреки че подскачането е една добра тренировка за сърдечно-съдовата система и мускулите, то щади вашите стави.

 

Кликни тук за да разгледаш нашият каталог от батути и трамплини.


Редовното скачане на батут и трамплин може да ускори значително метаболизма Ви, което пък ще увеличи възможността на тялото да гори калории и излишни мазнини. Възрастен човек с тегло около 75 кг, за 30 минути може да изгори около 133 калории, скачайки на батут и трамплин. Редовното скачане също тага тонизира тялото, особено коремните мускули, краката и гърба. Освен това, тренировката с батут и трамплин повишава енергийните нива.

Когато скачате на батут и трамплин, във вашето тяло се освобождава ендорфин, а това може би не знаете, е естествен химикал за добро настроение, който съдейства за намаляване на стреса, безпокойството и дори депресията. Редовното използване на батут и трамплин също така може да стимулира психичното здраве. В резултат на това, Вие може значително да подобрите самочувствието си и да регулирате успешно времето за сън и това за бодрост.

Не на последно място, има много научни доказателства, че скачането на батут и трамплин може да намали риска от болести като остеопороза, чупене на костите и ставни възпаления. Всъщност, минималното натоварване при отскачането съдейства за заздравяването на костите и подобряване на костната плътност. Без съмнение, батутите и трамплините се използват най-вече като средство за забавление, и не само на децата!

Напишете вашия коментар