5 здравословни закуски за хапване докато сте навън или на работа

Публикувано от Лидия Костова 24/01/2012 0 Коментари Хранене,

Ние всички знаем колко трудно е да се придържате към диетата, особено когато работите през цялото време и някои храни е просто невъзможно да консумирате, докато сте на работа.

Въпреки това, не се притеснявайте, по-долу са пет супер здравословни закуски, които можете лесно да вземете с вас на работното място и да се храните здравословно и полезно.

здравословно хранене

1. Ядки


В по-голямата част от ядките, които можете да консумирате, са заредени с  ненаситени мазнини (добри мазнини!), Омега-3 мастни киселини (масла, които пазят сърцето ти), Л-Аргинин (помага на стените на артериите, така че кръвта да може да циркулира по-добре) и фибри.

Една от техните характеристики, което ги поставя в близост до върха на нашият списък е, че те са едни от най-добрите източници на протеини.

Сорта ядки, които ще искате да се намират на бюрото Ви и да похапвате  са бадеми, лешници, фъстъци, орехи. Стойте далеч обаче от пресолени фъстъци и орехи с мед.

 

2. Банан


банани

Чудесен вкус, евтино и удобно за консумиране! Бананите са чудесен източник на витамин В6. витамин С и фибри. Те са с високо съдържание на калий и ниско съдържание на натрий (това е добре).

Те са лесни за съхранение и са страхотни, дават силен енергиен тласък. Може да ги хапвате както за закуска, така и между храненията, преди и след тренировка. Бананите са универсална диетична закуска.

 

 

3. Кисело мляко


Киселото мляко е страхотна гъвкава и здравословна закуска, нещо на което можете да се насладите самостоятелно или да го използвате като един вид  сос за потапяне или дресинг!

Ако консумирате банан с кисело мляко, не само ще получите необходимите белтъчини, калий и калций, а и нещо, наречено "пробиотици", за които сме сигурни, че всички сте чували за тях!

 

 

4. Извара и зеленчуци


извара

Изварата е абсолютен лидер, когато става въпрос за протеин, така че когато смесвате с някои зеленчуци като моркови или целина, си остава абсолютен победител на закуска.

100 грама извара средно съдържа 16 гр. протеин с едва 102 калории и само 2 гр. мазнини. Убедихте ли се вече в полезността на изварата?

 

 

5. Протеинови Барове


Протеинови барове са лесна и удобна закуска, която е добре да имате на разположение, докато сте на работа.

Не всички барове са същите, така че не забравяйте да изберете най-подходящия за вас, като избирайте  тези, които са с високо съдържание на протеин и доста по-ниско съдържание на въглехидрати и мазнини

Всеки добър протеинов бар може да ви снабди с  между 30-50 гр. протеин и повечето от тях са със страхотен вкус.

Така че вече имате 5 супер здравословни закуски, които можете да вземете със себе си на работа и вече нямате извинения за да се храните здравословно! :)

 

Напишете вашия коментар