5 ключови начини за бърза загуба на тегло

Публикувано от Лидия Костова 14/08/2013 0 Коментари Здраве и красота,
Повечето хора започват диета, защото искат да изглеждат по-добре. Един бърз поглед в огледалото разкрива някои грозни подувания на най-неподходящите места.

Те са гледали този образ много пъти, докато най-накрая не са могли да понесат да го гледат повече. Така те решават се подложат на диета.
Ако се окажете в тази ситуация, трябва да прегледате няколко факти за това как тялото Ви функционира, за да можете да изберете най-ефективния план за диета.

5 ключови начина за бързо отслабване

1. Загубете от 3 до 10 килограма през първата седмица


Един добре проектиран план за хранене ще доведе до загуба на между 3 до 10 килограма през първата седмица. Вие премахвате всичката излишна вода, която тялото Ви задържа в момента.
Тази бърза загуба на тегло е с огромен тласък, защото тя е достатъчна, за да повлияе на начина, по който дрехите Ви пасват, особено около Вашия корем.
Тази първоначална загуба на тегло е в резултат от премахването на излишната вода. Не трябва да солите храната или поне използвайте сол до абсолютния минимум. Солта е отговорна за задържането на вода в организма.
Може да изглежда трудно да не солите храната Ви. Но ако замените солта с подправки по Ваш вкус и с лютив микс от пипер по Ваш избор, ще откриете, че това е от голяма полза за премахването на Вашия глад за сол.
Като странична полза Вашият дневен хранителен режим ще допринесе за намаляване на нивото на кръвното налягане. Ако сте със значително наднормено тегло, то е почти сигурно, че кръвното Ви налягане е прекалено високо. Това се случва, дори и ако сте млад човек.
Намаляването на въглехидратите ще доведе до премахването на вода от Вашата система. Повече протеини в приема Ви на храна също ще доведе до изчистване на излишната вода.

2. Загуба на мазнини срещу загуба на мускули


Трябва да разберете как тялото Ви реагира на храната и на избора Ви на физически упражнения, които водят до загуба на мазнини или загуба на мускули. Разбира се, повечето хора се стремят да губят излишната мазнина от телата им.
Те искат да се премахнат тези грозни подувания, които първоначално са предизвикали нуждата им от диета.
Повечето диети очевидно се състоят главно в намаляване приема на храна. Въпреки това, понеже съществуват различни видове хранителни продукти, всеки един от тях може да има по-голямо влияние върху загубата на мазнини, а не на загубата на мускули. Това е важен фактор, защото това може значително да повлияе на цялостния Ви външен вид, когато сте премахнали много килограми.
Повечето мъже вероятно ще искат да се придържат към мускулната маса. Те само искат да загубят излишната мазнина. Това изисква специална комбинация от храни, съчетана с тренировка с вдигане на тежести.
Жените от друга страна може да искат да загубят от общия размер на телата им. Те може да искат да видят тази тънка фигура, която те помнят от юношеските им години. Така че те могат да се устремят към прием на по-малко калории.
Въпреки това, жените също така трябва да знаят, че за да достигнат до идеалната фигура, те трябва да запазят достатъчно мускулна маса.

Следователно най-доброто равновесие между въглехидрати и протеини е важно както за мъжете, така и за жените. За поддържане на желаното ниво на мускулна маса, трябва в диетата да бъдат включени достатъчно протеини.

Въпреки това пониженото ниво на въглехидратите трябва да бъде запазено, за да се намали количеството на енергията от храната. Недостигът на храни, които произвеждат енергия води до преобразуване на мазнините в тялото в енергия, намалявайки по този начин съхраняваните телесни мазнини.

3. Как тялото се отървава от мазнините


Както е подсказано по-горе, намаляването на въглехидратите, които са основен енергиен източник на тялото, го принуждава да се насочи към съхраняваните мазнини в него, за да компенсира за необходимата енергия.
Ето защо един добре проектиран план за хранене, съчетан с правилната тренировъчна рутина може да доведе до бърза загуба на коремни мазнини.
Трябва също да се отбележи, че поради естеството на обемистите мастни депа, дори и  10% намаление на мазнините в тялото ще доведе до драматична промяна в цялостния Ви външен вид.

4. Подхранващият фактор


Диетолозите подчертават необходимостта от правилно хранене по време и след диетичната програма. Те ни напомнят, че можем да причиним голяма вреда на телата ни чрез екстремни диети.
Предложенията, дадени по-горе трябва да се приемат с мисълта за това напомняне. Трябва да осигурите на тялото Ви основните хранителни вещества, от които то се нуждае, за да е здраво.

5. Поддържане на хранителен план


Като обобщение, Вие също така трябва да разработите "персонализирана" версия на хранителния план, който сте използвали, за да загубите желаното от Вас тегло.
Причината за това е, че имате нужда от план за поддръжка, който ще Ви позволи по-голяма свобода в селекцията Ви на храна, но такъв, който няма да Ви върне към старите Ви хранителни навици.
Ако не възприемете сериозно петия фактор, ще се присъедините по-голямата част от хората на диета, които след като загубят значително тегло, се връщат към старите си хранителни навици.
Когато направите това, теглото и излишните мазнини ще възстановят грозното си присъствие. Можете да получите обратно старото Ви тегло, но съпроводено с няколко излишни килограма за добра мярка.
Бъдете разумни и приемете добре балансиран хранителен план за поддръжка. Вие просто ще трябва да направите малко експерименти с хранителния план, чрез който първоначално сте изгубили мазнините във Вашия корем.

Напишете вашия коментар