10 начина да намалите с поне 100 калории вашето дневно меню

Публикувано от Лидия Костова 28/02/2012 0 Коментари Хранене,

Смятате ли, че попадате в категорията на хората, които искат да намалят своето тегло? Тренирате сериозно, но все още се нуждаете от помощ да промените диетата си, за да ви помогне да се отървете от тези няколко излишни килограми?

10 начина да спестите 100 калории

Просто е! Всичко, което трябва да направите, е да се отделя специално внимание на количеството и качеството на храната, която ядем. По-голямата част от хората се хранят, без оглед на размера на порциите, които консумират. Те закусват нездравословни храни през целия ден и приемат напитки с твърде много калории.

Ако ядете повече калории, отколкото изгаряте - ще наддавате на тегло
. Така може просто да се обясни как мазнините работят,400 грама мазнини са равни на около 3500 калории. Ако бавно намалявате количеството на калориите, които консумирате, с дневно по 500 и се упражнявате редовно, ще се окажете със загуба от около половин килограм на седмица!

Ето 10 съвета за вас, които ще спомогнат за намаляване на калориите с най-малко 100 калории всеки път, когато ядете. Ако следвате това два пъти на ден, вие ще спестите потенциални 1400 калории на седмица и ако направите това пет пъти на ден, вие ще достигнете магическото число от 3500! Не забравяйте, можете да направите и над 5 от тези съвета.

 Ето 10 съвета, за да спестите 100 калории от всяко хранене


1. Изхвърлете млякото от вашето меню. Заменете пълномасленото мляко или 2% млечни продукти за обезмаслени версии. Ако използвате вода, вместо мляко за овесената каша сутрин и се използва обезмаслена сметана в кафето, вие ще спестите лесно 100 калории.

2. Махнете сиренето. Едно средно парче сирене  съдържа около 110 калории. Опитайте се да ядете яйца и сандвичи без сирене, като това ще ви спести тези допълнителни калории.

3.  Яжте зеленчуци. Да ядете повече зеленчуци, ще ви спести  много калории. Ако сте в нужда от въглехидрати, просто хапнете зеленчуци, те са с ниско съдържание на калории, 0 гр. мазнини и са много добри за вас. А чаша броколи съдържа около 18 калории. Сравнете това с 2 филийки хляб, който съдържа около 160 калории.

4. Без майонеза. 1 супена лъжица майонеза съдържа около 100 калории, следващия път когато си правите сандвич, просто спестете майонезата.

5. Пийте вода. Така вместо сода за пиене, спортни напитки и плодови напитки, може да замените всяка напитка за вода. Колкото повече пиете вода, толкова повече калории ще спестите от другите напитки.

6. Контролирайте порциите. Уверете се, че  четете етикетите за хранителната стойност. Купете си кухненска електронна везна. Особено, когато се храните навън, изяждайте половината от храната, която сте поръчали. Ресторантите сервират много повече от 2 порции на всяко хранене. Това ще ви спести няколко стотин калории. Това не означава, че трябва се отдадете на всичко останало, след като се приберете вкъщи.

7. Използвайте по-малка чиния - научни изследвания показват, че когато използвате по-малки чинии, вие ще ядете по-малко. Това е така, защото вие не разполагате с много пространство, за да се поставят големи количества храна. Това може да ви спести 100 калории с всяко хранене.

8. Пропуснете дресинга. Средният дресинг съдържа близо до 100 калории на 1-2 супена лъжица. Чрез елиминиране на дресинга и заменяне с балсамов оцет, или лимон и малко смлян черен пипер, ще спестите калории и подправяте вашите храни  без допълнителни калории.

9. Без олио. 1 супена лъжица от повечето масла (зехтин, рапица, зеленчуци) съдържа около 120 калории. Опитайте се да използвате  спрей за готвене, който е нисък на калории, за да спасите от тези излишни мазнини и калории.

10. Не на кожата. Махнете кожата от месото, след като го сготвите. Да, това е вкусно, но също така е пълна с наситени (лоши) мазнини, които не ви трябват. Когато отивате в магазина се опитвайте да купувате месо без кожа  и ако не е, просто го премахнете, когато се приберете. В зависимост от размера на месото, което ядете, ще спести поне 100 калории на парче.

Напишете вашия коментар