Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 млNutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл1
Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл
25.00 лв
product header
Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 млNutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл

Магнезия е един от важните минерали за правилното функциониране на вашето тяло. Ако се занимавате с интензивни тренировки или сте физически натоварени трябва да знаете, че при обилно потене се губят значителни количества магнезий. Това важи и за летните месеци, когато загубата на течности е голяма. Ето защо, физически активните хора са предразположени към възникването на магнезиев дефицит. Грешно е схващането, че посредствум храната можете да си набавите достатъчно количество от важния минерал. Най-добрия начин да задоволите нуждата на тялото си от магнезий, е приема на хранителна добавка. MAGNESLIFE на Nutrend е високо ефективна течна форма на магнезиеви йони за превенция на мускулни крампи. Течната форма предлага максимално бърз ефект. Магнезиевите йони са гаранция за висока ефективност и добро усвояване. Продуктът е предназначен за спортисти и всеки, който е подложен на стрес, и голямо физическо натоварване.

Характеристики на продукта:

  • Магнезий свързан с биологични транспортери
  • Течна форма за максимална резорбция
  • обогатен с витамин В6 подобряващ усвояването
  • Предпазва от появата на мускулни крампи
  • Подобрява здравето на нервната система


Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в тялото Ви. Той може да предпази от болести като  остеопороза, хипертония, диабет  и болести на сърдечно-съдовата система. Минерала е от значение и за атлетите, тъй като стимулира тялото да произвежда повече IGF-1, който е основен фактор за растежа и силата на мускулите. Също така, магнезия подпомага синтеза на АТФ, който се използва като енергиен източник от тялото. Минерала  отпуска  стегнатите  мускули и предпазва от появата на мускулни крампи. Много често, в резултат на магнезиев дефицит се повишава натрупването на млечна киселина, което води до болка и стягане.

Магнезия подобрява костната  плътност,  тъй като спомага усвояването на калция. Недостигът  на магнезий влошава калциевия метаболизъм,  което причинява  остеопороза. Минерала също така взема активно участие във въглехидратния метаболизъм. Магнезия оказва влияние върху синтеза и действието на инсулина, като по този начин регулира нивото на кръвната захар. Многобройните ползи от допълнителния прием на магнезий, включват  и облекчаване на  състояния като мигрена, безсъние, и дори депресия. Магнезият стимулира тялото  да произвежда повече енергия, чрез активиране на определени ензими. Ето защо, минерала повишава енергийния метаболизъм и синтеза на протеини.

Не на последно място, магнезия поддържа нормален сърдечен ритъм. Много често при недостиг на минерала, се появява ускорено биене на сърцето или забележима промяна в ритъма. Магнезия регулира и кръвното налягане, като по този начин предпазва от хипертония. MAGNESLIFE възстановява електролитния баланс в организма,  допринася и за нормалният протеинов синтез, така че мускулите да си доставят достатъчно  хранителни вещества и да могат да работят по изграждането на нова мускулна маса.

Начин на употреба: При остри мускулни крампи по време на физическа активност: използвайте, при първите симптоми на крампи. Ускоряване на възстановяването и подпомагане на релаксацията: 1 доза (25 ml) приета по всяко време на деня, за предпочитане след тренировка или вечер преди сън. Максималният дневен прием 25 ml – 1 флакон дневно.

Разфасовка: 10 х 25 милилитра

Състав:

nutrend-magneslife-10x-25-ml2

Дозировка
Доза 25 ml
Дози в опаковка 10
Съставки
Витамин В6 8 mg
Въглехидрати 1,63 g
Енергийна стойност 12,9 kcal
Захари 1,63 g
Магнезий 250 mg
5 Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл
Магнезият в течна форма е най-бързо усвоим, с добавеният витамин Б6 е още по-усвоим от организма.
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл

  • Производител: Nutrend
  • Код на продукта: Nutrend MAGNESLIFE 10 х 25 мл
  • Наличност: В наличност
25.00 лв
Бърза поръчка