Nutrend INOSINE 100 капсулиNutrend INOSINE 100 капсули1
Nutrend INOSINE 100 капсули
44.00 лв
product header
Nutrend INOSINE 100 капсулиNutrend INOSINE 100 капсули

Както може би знаете, аденозин трифосфатът (АТФ) е енергията, която мускулите използват за своите съкращения. За да се извърши каквото и да е движение, е необходим АТФ, който се синтезира най-напред от наличния креатин фосфат в мускулите, а по-късно от чернодробния гликоген. Продължителната и интензивна тренировка изчерпва бързо енергийните запаси, умората настъпва и ефективността на извършваната работа рязко спада. Един от начините да противодействаме на това състояние и да увеличим работния капацитет на организма е използването на инозин. Можете да си го набавите с помощта на продукта INOSINE на Nutrend.

Характеристики на продукта:

  • 500 мг инозин в капсула
  • Подобрява използването на кислорода
  • Поддържа сърдечната дейност
  • Стимулира имунната система
  • Подобрява производството на АТФ


Инозинът принадлежи към групата на пуриновите нуклеотиди и е важна стъпка в синтеза на АТФ. Той обогатява мускулната тъкан за макроергични съединения, доставяща енергия за мускулната контракция. Освен това той спомага за транспорта на кислорода в еритроцитите и повишава усвояването му от работещите мускули, което още повече увеличава възможностите на организма по отношение на издръжливостта. Инозинът естествено се намира в скелетната мускулатура и миокарда. Така той има пряко въздействие и върху работната система (нервно-мускулния апарат), така и върху обезпечаващата сърдечно съдова система.

Инозинът участва  в обмяната на въглехидратите, повишава  активността на редица ензими в цикъла на Кребс, а също така  стимулира синтеза на нуклеотиди. Известен е главно в спорта, най-вече в културизма, тъй като притежава способността да  намалява  количеството млечна киселина, отделена по време на физическата активност. Всъщност, инозина има и доста други приложения. Високите температури през летния сезон и свързаният с това повишен прием на течности, както и обилното потене по време на тренировки, правят употребата на инозин задължителна. Той играе ролята на добър протектор на сърдечния мускул, когато  е силно натоварен. Освен това, има много проведени изследвания, които доказват  че съвместният прием на инозин, заедно с термогеници, намалява стреса върху сърцето и пулсовата честота спада с около 10-15%.

Инозин, съответно и продукта INOSINE, може да се приема както   преди, така  и по време на физически натоварвания от всякакъв характер (аеробни и анаеробни). С негова помощ, спортистите могат да повишат  продуктивността  си и своите  спортните резултати по време на тренировката. Също така, инозин може да послужи  като кардиопротектор при профилактика  на множество сърдечно-съдови заболявания, както и за  защита на черния дроб. Инозин може да е полезен и на хората с понижен имунитет, тъй като е имуномодулатор. Той  намалява възпроизвеждането на някои вируси, а освен това скъсява продължителността  на вирусните  инфекции.

Начин на употреба: Приемайте 2-4 капсули, 30 минути преди тренировка. Максимум 4 капсули дневно.

Разфасовка: 100 капсули

Състав:

nutrend-inosine-100-caps2

Дозировка
Доза 4 капсули
Дози в опаковка 25
Съставки
Енергийна стойност 1,6 kcal (1 доза)
Инозин 2000 mg
Протеини 0,4 g
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nutrend INOSINE 100 капсули

  • Производител: Nutrend
  • Код на продукта: Nutrend INOSINE 100 капсули
  • Наличност: В наличност
44.00 лв
Бърза поръчка